Russen på Kristen Gymnasium i Oslo har delte meninger om alkoholforbudet.

Russ reagerer på alkostopp

Flere politidistrikt har nylig nedlagt forbud mot medbrakt alkohol på russetreff. Russen selv har delte meninger.
Fredag, 21 april, 2017 - 11:58

Årets russetid har nå startet, og nytt av året er at flere politidistrikt har nedlagt forbud mot medbrakt alkohol på russetreffene. Dette gjelder blant annet på Landstreffet i Stavanger, melder Side2. Russen på Kristelig Gymnasium i Oslo har delte meninger om forbudet.

- Jeg syns det er dårlig, sier rødrussen Erik Holby.

- Man ender jo bare opp med å drikke mer på kortere tid, fordi man må drikke før man går inn på området. Og mye alkohol på kort tid er jo farlig.

Medruss Maren Fremstad er enig med Holby:

- Russen blir nok like fulle uansett, men med dette forbudet blir det mye dyrere. Så da har man først betalt masse for billetten, og nå må man betale mye mer enn man tenkte for alkoholen også.

Fremstad har likevel tro på at russetreffene blir bra.

- Ja, jeg tror de kommer til å oppheve forbudene innen treffene starter, og jeg gleder meg til jeg skal på landstreff både i Stavanger og Tryvann!

Flere av russen uttrykker også bekymring for at bruken av narkotiske stoffer kan gå opp så lenge et slikt forbud er på plass.

- Cannabis er jo enklere å gjemme og få med inn, så når man forbyr medbrakt alkohol og russen blir tvunget til å betale for det mye dyrere ølet som er tilgjengelig på området, tror jeg mange kan velge å ta med seg andre rusmidler i stedet, sier Moiz Khan.

Ikke bare negativt

Noen russ har ingen problemer med forbudet mot medbrakt alkohol. Josefine Akselsen har valgt å være avholds og syns forbudet kan være en fordel.

- Jeg tror forbudet kan føre til et bedre fellesskap på treffene. For min egen del klarer jeg også fint å ha det hyggelig uten alkohol, og det er jo ikke bra for helsa å drikke mye. Pluss at det er bra å kunne være sjåfør om det blir behov for det.

Akselsen forstår likevel frustrasjonen hennes medruss føler på.

- Ja, jeg tror det er lettere å slippe seg løs om man har litt alkohol innabords, og at man kanskje legger litt lokk på seg selv om man ikke drikker. Mange føler nok at de ikke kan danse og slappe av ordentlig på russetreffene uten alkohol. Dessuten blir det jo dyrere for folk om de må kjøpe alkohol på området i stedet for å ta med egen drikke.