Øst-Asia og Afrika har flest tilfeller av hepatitt. FOTO: wikimedia commons

Så mange har hepatitt

Nye tall fra WHO skal bidra til bedre kartlegging av hepatitt på verdensbasis.
Mandag, 24 april, 2017 - 14:35

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) lever 325 millioner mennesker med hepatittviruset. Nå håper WHO at kartleggingen skal gjøre det lettere å bekjempe hepatitt. Viruset fører til kreft, leversvikt og død. 

– Hepatitt er nå anerkjent som et alvorlig folkehelseproblem, som krever rask respons. Med disse nye tallene kan WHO forsikre at medisiner og vaksiner kommer til alle de som trenger dem, sier WHO-sjef Dr. Margaret Chan

I 2015 døde over 1 million mennesker av hepatitt, cirka like mange døde av HIV og turbekolose. Hepatitt er den eneste av disse sykdommene som fører til en økning av dødstall, opplyser WHO. Selv om antall dødsfall av hepatitt øker, er imdlertid antallet smittet av hepatitt sunket.