Håpefull: Mariann Hussein er leder for etnisk likestillingsutvalg. - De unge er framtiden, så klart er det de man må fokusere på. FOTO: Marius Nyheim Kristoffersen/Oslo SV Flickr

Engasjerer unge norsk-somaliere

Valgdeltakelsen blant de unge med innvandrerbakgrunn øker, men ikke mye. For aldersgruppen 18-25 år, lå den på 44 prosent ved forrige stortingsvalg i 2013.
Mandag, 11 september, 2017 - 20:38

Marian Hussein sitter i sentralstyret for Oslo SV. Hun mener det er et større engasjement hos de unge nå enn det hun har observert tidligere.

- Unge med minoritetsspråklig bakgrunn er veldige aktive. Det merkes i antallet som er engasjert i de ulike ungdomspartiene. Det er en del viktige stemmer som har kommet opp og fram den siste tiden. At deltagelsen er lav, er noe som overrasker meg, men samtidig ikke. Jeg kan forstå hvorfor det kan være slik. Med tanke på retorikken som er ute og går, skaper den kanskje en avstand. Folk med minoritetsbakgrunn havner i et utenforskap. Det kan føre til at man ikke ønsker å delta i samfunnet. På den andre siden kan dette også engasjere andre til å bruke stemmen sin, tror Marian Hussein.

 

 


Student Yasmin B. Geele FOTO: Faduma Mohamud

Informerer med diskusjonskveld

I følge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) er valgdeltagelsen blant norske statsborgere med innvandrerbakgrunn fortsatt lav. Den har vært stabil på rundt 50 prosent ved de fire siste stortingsvalgene. Student Yasmin B. Geele sitter i styret for somalisk studentforening. Tidligere denne uka var hun med på å arrangere en diskusjonskveld med fokus på valget og valgdeltakelse.

- Mange ser ikke hvor engasjerte vi er. Det er fint at det føres statistikk på dette. Vi har fortsatt et stykke igjen å gå. Medlemmene våre tilhører gruppene det er snakk om, derfor synes vi det var relevant å holde en diskusjonskveld hvor vi kunne inspirere og informere hverandre. Valget er jo ganske viktig, sier hun.

 

 

Emneord: 
Tags: