De første prognosene viser et foreløpig flertall til borgerlig side. FOTO: Nima Taheri

Siste prognose: Fortsatt borgerlig flertall

De siste prognosene samsvarer med de siste ukenes meningsmålinger. Forhåndsstemmene viser fortsatt forsprang til borgerlig side.
Mandag, 11 september, 2017 - 21:22

Klokken er 22.30 og 63 prosent av stemmene er telt opp viser Valgdirektoratet.

De viser et foreløpig flertall til borgerlig side med 87 mandater mot de rødgrønnes 82. Høyre sitter med 44 mandater, mens Arbeiderpartiet ligger over med 50.

Ifølge snittet av meningsmålingene fra de siste ukene gjengitt av nettsiden Poll of Polls, lå borgerlig side an til å gå av med seieren med kun ett mandat over rødgrønn side.

Høyre har foreløpig 24,9 prosent, og FRP 15,1 prosen med 28 mandater.

Venstre og KRF akkurat over sperregrensen

Venstre og KRF har ligget og vippet på sperregrensen i ulike meningsmålinger de siste ukene. De har akkurat kommet over sperregrensen, Venstre med 4,1 prosent og 7 mandater, og KRF med 4,4 prosent og 8 mandater.

Videre sitter Arbeiderpartiet med 27,5 prosent. Senterpartiet får 10,5 prosent og 19 mandater, og Sosialistisk Venstreparti 5,7 prosent og 10 mandater.

Rødt og MDG ikke over sperregrensen


RØDT IKKE OVER SPERREGRENSA: skuffende resultater på Rødts valgvake i Oslo. FOTO: Jan Langhaug

Rødt har foreløpig 2,6 prosent og ser ikke ut til å komme over sperregrensen, det gjør ikke Miljøpartiet de grønne heller, med 3,2 prosent. De sitter begge foreløpig med 1 mandat hver.
 

 

Emneord: 
Tags: