Idol-jenta som ble FpU-dronning

Bianca Skoglie sjarmerte mange med sin innsats i Idol som 16-åring. Fire år senere var hun lei av musikken, og engasjerte seg i stedet i Fremskrittspartiet. Det har vekket harme i familien.
Fredag, 22 september, 2017 - 13:54

Bianca Skoglie (22) er på hagefest med en rekke topper i Fremskrittspartiet. Ved et slitt langbord på en smal veranda i Lillestrøm sitter hun omringet av partimedlemmer, som i likhet med henne har innvandrerbakgrunn. Til venstre sitter partileder Siv Jensen, litt senere på kvelden tar den kontroversielle ministeren Sylvi Listhaug plassen hennes. 

Det er i starten av september, valgdagen nærmer seg. Den viser seg å bli en stor seier for partiet, men i familien Skoglie er det bare én som feirer. Da Skoglie gikk fra å være sjarmerende Idol-jente til å gå i bresjen for Fremskrittspartiet, var det få fornøyde familiemedlemmer. Faren fra Fiji-øyene og besteforeldrene er bare noen kritikerne.

Deler av familien er, for å bruke hennes egne ord, blodkommunister. Men det var bestefarens død som åpnet øynene hennes for det som i dag er den store kampsaken – helsepolitikk. 


ENGASJERT: Bianca Skoglie gir alt for Fremskrittspartiet. Foto: Gard Oterholm

 

Emneord: 
Tags: