Populært med partiløs valgvake

Litteraturhuset er fylt opp av politisk interesserte på jakt etter et uavhengig sted å følge kveldens valgresultater.
Mandag, 11 september, 2017 - 21:07

Du behøver ikke nødvendigvis være tilknyttet et parti for å gå på valgvake i kveld. Flere steder i Oslo arrangerer vaker uten partipolitisk tilhørighet, eksempelvis Blå, Kulturhuset og Chateau Neuf. Journalen har tatt turen innom Litteraturhuset hvor De Partiløses Valgvake arrangeres.

Utsolgt og kø lenge før åpning


POPULÆRT ARRANGEMENT: Det var kø gjennom Litteraturhuset lenge før dørene åpnet. Foto: Christer Alexander Hansen

At De Partiløses Valgvake er populær er det ingen tvil om. Programsjef på Litteraturhuset Andreas Liebe Delsett kan melde om at arrangementet var utsolgt i 2015 og at de kostnadsfrie forhåndsbillettene for årets vake ble revet bort før helgen. Allerede en time før arrangementet begynner går det en lang kø gjennom lokalet. De uten billett må pent belage seg å vente på mulige ekstraplasser.
– Alternativt kan de slå seg ned i et av de to ekstrarommene som er gjort klare. Her får de direkteoverføring fra hovedsalen, informerer Liebe Delsett.


OPTIMIST: Programsjef Andreas Liebe Delsett har troen på en kveld med god stemning. Foto: Christer Alexander Hansen

Varierte politiske perspektiver på programmet

Litteraturhuset håper at kveldens program skal kunne bidra med noen andre perspektiver på valget enn hva som har dominert mediene den siste tiden. Kommunikasjonsrådgiver hos NHRI, Åshild Eidem og Nationaltheatrets Mattis Herman Nyquist leder oss gjennom kvelden. Med seg har de fått flere framtredende personligheter til å kommentere årets valgkamp og kveldens utvikling. Publikum kan se fram til å la seg underholde av blant annet NRKs Sigrid Sollund og Sigurd Falkenberg Mikkelsen, samt Else Koss Furuseth og ekspert på høyrepopulisme Anders Ravik Jupskås.

– Standardgjesten er engasjert og tilhører vennegjenger med sprikende sympatier, forteller Liebe Delsett.

Emneord: 
Tags: