Audun Lysbakken holder tale på SVs valgvake, og forteller hvor stolt han er av alt partiet har fått til i løpet av valgkampen. Foto: Ingrid Godager

- Vi er valgvinnere uansett hvordan det ender

TV2s prognose viser at SV har en oppslutning på 6,0%, og dette gir dem 11 mandater på Stortinget. SVs partileder, Audun Lysbakken, føler seg som en valgvinner selv om høyrepartiene ligger an til å vinne regjeringsmakten.
Tirsdag, 12 september, 2017 - 00:15

SVs oppslutning har økt med hele 1,9 prosentpoeng siden valget i 2013.

- Vi er, uansett hvordan dette ender, en av dette valgets vinnere, sier SVs partileder, Audun Lysbakken, i talen sin på SVs valgvake.

Fokusert på de store sakene

- Vi opplever at de store partiene, de som styrer landet vårt, ikke har svar på de store spørsmålene i vår tid. Vi har i en valgkamp preget av splittelser og støy, holdt oss til å snakke om det som er viktigst. Det skal vi fortsette å gjøre uansett hvordan dette ender, sier Lysbakken.


Kari Elisabeth Kaski er fornøyd med oppslutningen. Foto: Ingrid Godager.

Førstekandidat for Oslo SV, Kari Elisabeth Kaski, tror også at folket i denne valgkampen har opplevd at de store partiene kun har vært opptatt av de små sakene.

- De små partiene, som SV, har tatt tak i de store utfordringene. Det er noe jeg håper vi høster gevinst av fra i kveld, sier Kaski.

Drevet tydelig politikk

SV har gjennom valgkampen vært tydelige på hva de vil få til, og Kaski mener dette er den viktigste grunnen til den høye oppslutningen.

- Vi vil redusere klimagassutslippene og redusere forskjellene i Norge, og det har vært et tydelig politisk budskap fra oss som jeg tror har truffet folk, avslutter hun.

 

Emneord: 
Tags: