Vanskelig for Abid Raja å holde nervene inne, håper at venstre kommer lengre over sperregrensa. Foto: Anne-Sophie Amalie Rex Dorgelo

- For tidlig å feire

– Jeg er spent på det blanke fire-tallet, da er det ikke mange stemmer som skal til for at vi vipper feil retning, sier Venstres Abid Raja, som frykter sperregrensen.
Mandag, 11 september, 2017 - 23:15

Klokken 21.00 kom de første tallene, som viser fortsatt borgerlig flertall. Rommet fylles med jubel hos valgvaken til Venstre.

Abid Raja er også fornøyd, men litt mer skeptisk til de første tallene.

– Veldig positivt utgangspunkt, men ikke så positivt at vi ligger så nærme sperregrensa, sier han til Journalen.

Håpet på VG

På VGs valgdagsmåling er tallene 5,4 prosent, Raja setter håpet sitt til VG.

– Jeg håper det er nærmere 5,4 prosent, jeg setter pengene på, i hvertfall håpet setter jeg på VG i dag, men jeg tror at nøkterne tall fra TV 2 pleier å stemme bedre.

Etter hans erfaringer har TV 2 sine prognoser pleid å stemme best.

– Jeg er litt redd for at TV 2 ofte har mer rett. Jeg er spent på det blanke fire-tallet, da er det ikke mange stemmer som skal til for at vi vipper feil retning. Det gjør at jeg burde holde litt igjen før jeg kan slippe jubelen.

Et borgerlig flertall

Ut ifra de første resultatene får Norge fortsatt et borgerlig flertall. Dette er viktig for politikeren.

– Det vil gi et trygt forutsigbart styre, vi har klart å styre landet sammen i fire år, selv om vi har kranglet foran åpent kamera, sier Raja.

For tidlig å ta seieren

Siden flere partier vaker rundt sperregrensen kan det ta tid før resultatene er helt inne. 

– Jeg vil ikke slippe jubelen løs, det virker som det er borgerlig flertall nå, det er en lang kveld igjen, det er mange stemmer som skal telles.

– Det hadde vært utrolig deilig at vi kunne bli historiske og klare å komme over sperregrensa to valg på rad. Denne kvelden blir spennende for Venstre. Jeg tror ingen klarer å sitte stille her med nervene i behold, avslutter Raja.

Emneord: 
Tags: