Demokratenes valgbod i spikersuppa. Leder Max Hermansen kaller norsk presse for "Lyvemedia" Foto: Lauritz Rushfeldt Vatne

Mikropartiene mener pressen ødelegger valgkampen deres

Norges minste partier mener mediene hindrer dem i å vokse. Demokratenes Max Hermansen er en av dem.
Mandag, 11 september, 2017 - 20:32

Max Hermansen, 1. kandidat for Demokratene i Oslo, mener norsk presse har gjort det nærmest umulig for han å drive valgkamp.

– Tilliten til norsk presse er absolutt på bunn. “Lyvemedia”, som jeg kaller det, er med på å ødelegge demokratiet. De krenker ytringsfriheten, som er vestlig verdi nummer én, sier han til Journalen.

– Umulig å drive valgkamp

Demokratene i Norge

  • Stiftet i 2002.
  • Fikk under 5.000 stemmer ved Stortingsvalget i 2009.
  • Mistet oppstillingsretten til Stortingsvalget i 2013.

Kilde: Wikipedia

Partiet Demokratene sier at de har et nasjonalistisk grunnsyn, og skriver i partiprogrammet at de “vil motarbeide den liberalistiske globaliseringen alle andre politikere i Norge støtter”.

På selve valgdagen vil Hermansen si seg fornøyd dersom partiet hans sanker 3.000 stemmer i Oslo. På landsbasis har han ingen formening om hvor mange stemmer de vil få. Han tror likevel at situasjonen i det norske samfunnet vil endre seg drastisk de neste fire årene, og at dette vil føre til vesentlig flere stemmer for Demokratene.

– Tar tid å bygge opp et parti

Piratpariet

  • Stiftet i 2013.
  • Fikk 9.869 stemmer ved Stortingsvalget i 2013.

Kilde: Wikipedia

Geir Aaslid, som stiftet Piratpartiet i utgangen av 2012, forteller at målsettingen for årets valgkamp er å få flest mulig stemmer.

I partiets program skriver de at “Piratpartiet mener kunnskap og kultur skal deles og gjenbrukes, at individets rettigheter skal forsvares, og at Internett muliggjør en mer direkte og demokratisk politisk modell.”

– Jeg stiftet partiet i Norge i 2012. Etter noen års pause fra politikken, er jeg nå tilbake for å bygge opp et parti som skal få stor oppslutning i fremtiden. Men det tar tid å bygge opp et parti fra bunnen av, tilføyer han.

I motsetning til Hermansen har Aaslid god tillit til norsk presse. Likevel er det vanskelig for Piratpartiet å få ytret seg i norske medier. Dette mener han har gjort det vanskelig for dem å drive valgkamp.

De kristne håper på stortingsplass

Partiet De Kristne

  • Stiftet i 2011.
  • Fikk 17.731 stemmer ved Stortingsvalget i 2013.

Kilde: Wikipedia

Partiet De Kristne skriver følgende om sin politiske ideologi: “Vårt ideologiske fundament er Bibelen, og den kristne tro og tradisjon som har preget Norge i snart tusen år”.

Steinar Wold er fylkesleder for Partiet de kristne i Akershus, og 2. kandidat til Stortinget. Han har tro på at De kristne skal få sin første stortingsrepresentant allerede i 2017. I følge Wold viser undersøkelser at dette er innenfor rekkevidde. Et drømmescenario er tre plasser på Stortinget, men han innrømmer at det skal mye til. Han er enig i de andre ledernes utsagn om mangelfull dekning i media.

Emneord: 
Tags: