AP gjorde et elendig valg, men Jørgen Foss er like blid. Foto: Tuva Åserud

Tar valgnederlaget med et smil

Jørgen Foss er leder for Arbeiderpartiet på Sagene, og er stolt av et godt Oslo-valg. Nasjonalt mener han Arbeiderpartiet må bli tydeligere.
Onsdag, 13 september, 2017 - 11:25

-Jeg er en evig optimist og jeg gir meg aldri. Og selv om det ser litt blått ut akkurat nå, så tenker jeg som så, at dette skal vi klare, sier Jørgen Foss.

Valget er allerede avgjort, men han tar det med et smil.

Lokalene på Folkets Hus, hvor Arbeiderpartiet holdt sin valgvake, begynner å tømme seg. Stortingsvalget er avgjort, og festen er avsluttet. På noen av bordene, sitter det fortsatt noen røde velgere, og det var blant dem vi fant Jørgen Foss.

Godt Oslo-valg

AP gjorde et godt Oslo-valg, og som leder av det største bydelslaget i Oslo, er Foss fornøyd. Velgerne på Sagene er klare på at de vil ha Arbeiderpartiet ved makta, sier han. I følge valgresultatet i Oslo fikk Arbeiderpartiet 28,4 % oppslutning, mot Høyres 26,4 %, opplyser NRK. Jørgen Foss mener byen er beviset på hva partiet kan få til når man setter solidaritet fremfor f. Eks eiendomsskatt.

Et tydeligere Arbeiderparti

Det har vært en utfordrende valgkamp, og mange av strategiene har kanskje slått feil for partiet, forteller Foss. –På landsbasis har AP sviktet ved å ikke være tydelige nok i politikken sin, som et Arbeiderparti. Han tror at partiet må begynne å vise sitt sanne jeg, og referer blant annet til Arbeiderpartiet i England, som et forbilde. Jørgen vil at partiet skal vise frem at de vil bygge et samfunn som har plass til alle, og som tør å være varmt og solidarisk.

Personlig så tror jeg ikke at flørting med Venstre og Krf, i valgkampen, er veien å gå for Arbeiderpartiet, forteller Jørgen Foss.

AP kjemper videre

-Vi må aldri gi oss, vi må kjempe for et varmere samfunn, som har plass til alle, uavhengig av hvem de er. Og det lover jeg i hvert fall at jeg skal være med å bidra til i årene som kommer, sier Foss. 


Folkets Hus: Festen er over og Erna Solberg tar over på skjermen, som gjenvalgt statsminister. 

 

Emneord: