Statsbudsjettet 2018 tilsier at det vil bli bygd færre boliger enn tidligere. FOTO: Mina Ridder-Nielsen Janssen.

300 færre studentboliger

I statsbudsjettet legger regjeringen frem et forslag om å bygge 300 færre studentboliger enn det som ble bygd i fjor. Vedtaket skaper oppsikt hos AUF og NSO.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 16:32

- Vi hadde forventet mer fra partier som har programfestet å øke antall studentboliger. I stedet foreslås det færre enn i fjor. Ved studiestart stod over 12 000 studenter i kø for å få studentbolig, sier Norsk studentorganisasjons leder, Mats Johansen Beldo i en pressemelding.

Beldo ber nå Stortinget gi studentsamskipnadene mulighet til bygge 3000 boliger i 2018.

Regjeringen svikter studentene

- Regjeringen legger opp til å bygge 300 færre studentboliger enn forrige budsjett, og 800 færre enn Arbeiderpartiet har foreslått i våre alternative budsjetter, forteller leder i AUF, Mani Hussaini, til Journalen.

Han mener regjeringen svikter norske studenter.

Pressekontakt og formann i Fremskrittspartiets Ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud, forteller at den sittende regjeringen fortsatt bygger dobbelt så mange studentboliger sammenlignet med det den rød-grønne regjeringen gjorde.

- Det er fortsatt en historisk satsning, sier han til Journalen.

Mangel på studentboliger

En undersøkelse gjort av NSO i 2017 viser at det mangler 14 165 boliger for å nå målet om en nasjonal dekningsgrad på 20 prosent. Svendsrud forteller at regjeringen fortsatt legger frem et budsjett som viderefører satsningen fra fjoråret.

- Planen er å få ferdig 2200 nye studentboliger i løpet av 2018.

NSO forteller at de er fornøyd med at regjeringen vil fortsette den statlige støtten til studentboligene.

- Med dette budsjettet får studentene en litt bedre økonomisk hverdag, men fortsatt vil mange være avhengige av deltidsjobben eller hjelp hjemmefra, forteller Beldo.

- En Ap-ledet regjering ville heller prioritert flere studentboliger og styrkning av høyere utdanning.

Fortsetter satsingen på 11 måneder studiestøtte

- I statsbudsjett vil regjeringen fortsette med satsingen på 11 måneders studiestøtte. Det er vi godt fornøyd med, sier Svendsrud.

Planen er å sikre at studenter får 11 måneders studiestøtte i 2020. Det er også NSO godt fornøyd med.