Are Stokstad, Gunnar Stavrum og Espen Asheim kunne kunngjøre intensjonsavtalen Egmont og Amedia har avtalt om Nettavisen. FOTO: Didrik Kjær

Amedia kjøper Nettavisen

Amedia kjøper 100 prosent av Nettavisen, mens Egmont overtar blogg.no og Side2 og Side3.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 11:34

Ameida og Egmont har inngått en intensjonsavtale som gjør at Amedia øker sin eierandel i nettavisen fra 50 prosent til 100 prosent. Egmont vil da overta blogg.no og Side2 og Side3. Endringene er planlagt å gjennomføres ved årskifte. 

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia er fornøyd med avtalen. Han mener at det vil være det beste for alle parter.

- De ni siste årene har Egmont og Amedia eid nettavisen sammen. Det har vi vært stolte over. Nå har vi kommet til at det beste for nettavisen vil være at at vi fremover reindyrker hver vår del av nettavisen, sier Stokstad.

Ingen endring for Nettavisen

Sjefsredaktøren i Nettavisen, Arild Stavrum, er tydelig på at han ikke ønsker at det skal være noe forskjell på avisen etter oppkjøpet. Han ser på det som positivt at Amedia og Egmont kan kontrollere hver sin del. Stavrum mener det kan gjøre at de kan fokusere mer på hver enkelt del. 

- Det er viktig for oss at dere er så tydelig på at dere har kjøpt Nettavisen som det Nettavisen er. At vi skal beholde den profilen vi har. Jeg tror det er en vinn-vinn situasjon for både lesere, eiere, annonsører og debattdeltakere i Nettavsien. Vi skal være akkurat som vi er nå. 

Stavrum legger også til at alle journalistene i Nettavisen beholder både jobben og vilkårene sine. 

Vil ikke oppgi pris

Hverken Amedia eller Egmont vil oppgi prisen, men Espen Asheim, administrerende direktør i Egmont, mener avtalen har vært grei å komme frem til. 

- Hvis du tar et overblikk på nettavisen så er den mer splitta enn du tror. Det er mange forkjsellige enheter og det går et naturlige skillelinje over hvor disse ulike enhetene jobber. Da kan man dedikere ressurser og inntekter til disse skilellinjene for å finne ut hva de er verdt, sier Asheim. 

 

 

Emneord: