Dommerne bedømmer et av bidragene. Til venstre, Jørn Lie, Iselin Bogstrand, Øyvind Hjelle og Wenche Andersen. FOTO: Stine Sørensen

VM i lutefisk for første gang

12. oktober markerte årets lutefisksesong. I den forbindelse arrangerte Mathallen verdens første VM i lutefisk. Se videoen her.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 17:55

Ti ulike produsenter fra Norge og Sverige fikk muligheten til å presentere sin lutefisk i konkurransen. I juryen satt Jørn Lie fra Gamle Raadhus Restaurant, Iselin Bogstrand fra Norges sjømatråd, Øyvind Hjelle fra Palace Grill og Wenche Andersen fra TV2.

Mellom kl. 11 og 13 satt dommerne på torget i Mathallen og smakte på alle bidragene, mens tilskuerne kunne observere og nyte husets egne smaksprøver. Artist Jørn Hoel stilte som konferansier og snakket både med juryen og produsentene underveis.

Daglig leder i Mathallen, Frode Rønne Malmo, sier at ønsket med konkurransen var å sette fokus på råvaren og kvalitet over pris. 

 

Emneord: