Kortreist mat på Bondens marked

Kortreist mat på Bondens marked

I Norge dukker det stadig opp flere markedsdager der folk får kjøpt kortreist mat direkte fra produsentene.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 09:28

Bondens marked blir arrangert rundt om i landet.

- Folk strømmer til, sier Ole Martin Kildahl, som kommer fra Bakken Øvre Gårdsmat.

Produktene som selges på Bondens marked varierer gjennom forskjellige sesonger og avhenger av hvilket marked man drar på. På markedsdagene kan folk få mulighet til å lære mer om varene de kjøper. De blir også oppfordret til å smake på produktene. Denne måten å handle på trekker mange folk til markedsteltene. 

Mattrygghet

Det stilles strenge krav til produsentene. Varene skal være lokale og sporbare. Kjøperene får vite mer om hvordan varen har blitt behandlet og fraktet rundt. Bonden sitter igjen med en høyere inntekt enn han ville ha gjort med flere mellomledd. Bondens marked tar også avstand fra genmodifiserte organismer i produktene sine. På markedsdagene er det stadig flere folk å se.

Hør om Bondens marked her!

Emneord: