Temaet for årets Halloween-feiring på Lutvannskollen var troll. Foto: Mina Ræge

Det er troll i Lindebergåsen

I 12 år har Bjørn Grythe laget halloween-show med familien og resten av Lutvannkollen borettslag. Dette har nå blitt så populært at barn og voksne kommer utenfra for å delta.
Onsdag, 1 november, 2017 - 10:28

Det startet med at noen få pyntet til halloween, og etter hvert ble det flere. Nå strømmer folk til når halloween skal feires i Lutvannkollen borettslag. I går kveld var det troll-tema, og en av arrangørene, Bjørn Grythe, tror at det var rundt 200 barn som var innom halloween-festen.


Med parykken i hånda og sminken på, er Grythe klar til å skremme unger. FOTO: Mina Ræge

 – Etterhvert så vi at dette fikk naboene til å prate mer sammen. Først var det bare våre unger, men nå kommer det unger og foreldre fra andre steder i Oslo, forteller Grythe.

Borettslaget har pyntet i rundt 12 år, men det var ikke før for seks år siden at de begynte med temaer. For fire år siden lærte alle sammen seg koreografien til Michael Jacksons ”Thriller”, og da musikken ble satt på, samlet alle seg og danset i gatene.

Grythe forteller at dette er med på å skape et godt sammhold i borettslaget.

– Jeg håper og tror at vi er inkluderende, samtidig som dette er veldig gøy. Når nye naboer kommer flyttende informerer vi dem om Halloween-tradisjonene våre. Dette fører også til andre sosiale arrangementer som voksenfester, is på fotballbanen, vannraketter og hyttebygging, sier han.


Nora deler ut godteri. Foto: Mina Ræge

Grythe forteller at det er viktig at det er de voksne som er i regi, så det blir en trygg halloween-feiring. Rundt på området var det voksne utkledd som troll. De gjemte seg i busker og langs fjell. Målet var å skremme både barn og voksne. Hele området var røyklagt, i tillegg hadde de lys- og lydeffekter. 

– Hvorfor vi gjør dette? Egentlig bare fordi det er gøy, avslutter Grythe.

 

Emneord: 
Tags: