BOKLANSERING: mange eksemplarer av den nye boken lå klare for salg under lanseringen. FOTO: Iselin Vilde Løvmon

Du er sterkere enn du tror

Tidligere denne uken inviterte kunstneren Bjørg Thorhallsdottir til boklansering og bursdagsfeiring. Det ble en kveld i stil med kunstnerens livsfilosofi.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 14:20

”Du er sterkere enn du tror”, er navnet på den nye boken som Bjørg Thorhallsdottir utgir i samarbeid med Aschehoug Forlag. Boken er selvbiografisk og illustrert med hennes egen kunst. Gjennom hele hennes kunstnerskap har temaene livet, lykke, sorg og kjærlighet vært sentrale, og denne boken er intet unntak. 

- Den fineste boken hittil

Thorhallsdottir skisserer hver dag, noe som fungerer som en slags dagbok for henne. Hun finner inspirasjon i alt fra reiser og møter med mennesker, til egne følelser og refleksjoner. Bak hver skisse ligger det en klar tanke og et budskap, og nettopp dette ville Aschehoug lage bok av.

Dette er den syvende boken Thorhallsdottir og Aschehoug utgir sammen.

Under boklanseringen uttrykte Magnus Skrede, Aschehoug sin forlagssjef innen skjønnlitteratur og dokumentar, at han var en stolt utgiver av boken.

- Dette er ikke den første boka, men det er den fineste, foreløpig. Boken har flotte illustrasjoner kombinert med sterke, gode ord om selve livet. Bjørg evner å si nøyaktig hvordan det er å være menneske, og kunsten hennes er til trøst, oppmuntring og glede. Hun vil at vi skal si til oss selv ”du er sterkere enn du tror”, sier Skrede i en tale under festen.


BOKSIGNERING: Mange ønsket å få de nye bøkene sine signert av Thorhallsdottir. FOTO: Iselin Vilde Løvmon

Vil dele sin livsfilosofi


UNDERHOLDNING: Kvelden bød på mange overraskelser. FOTO: Iselin Vilde Løvmon

Thorhallsdottir brenner for å inspirere mennesker til å våge å leve det livet som de egentlig drømmer om. Hun beskriver det som sitt kunstprosjekt.

 - Jeg lager bilder for å minne menneskene på hvor vakre de er, og hvor heldige vi er som har fått livet i gave, sier Thorhallsdotter.

I alt hun gjør deler hun ærlig fra sitt eget liv og sin egen sårbarhet, noe som har berørt mange.

- Jeg inspireres kontinuerlig av den verden og de menneskene jeg møter på min vei. Vi speiler oss i hverandre. Derfor velger jeg å leve et liv uten maske, og deler mine gleder og sorger gjennom de fargene som passer til dagen min, sier hun.

Verdsatt

Mange mennesker var å se under boklanserings- og bursdagsfesten. Venner, familie og mange av de som verdsetter Thorhallsdottir sin kunst. Det var tydelig at Thorhallsdottir betyr mye for mange, og det ble en festkveld med taler, underholdning, latter og liv.

- Livet skal feires, sier Thorhallsdottir.


FEST: Kveldens siste tale ble avsluttet med konfettiregn over folkemengden. FOTO: Iselin Vilde Løvmon

 

LagreLagre