UTFORDRENDE VÆR: Statens Vegvesen er spente før høsten og vinteren som er en krevende tid med mørke, glatte veibaner, mye regn og etterhvert også frost og snø. FOTO: Camilla Alexandra Lie
Trafikk

Færre drept i Oslo-trafikken

- Vi er på vei mot et rekordlavt antall drepte i trafikken, sier Guro Ranes i Statens Vegvesen.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 13:06

Foreløpige tall fra Statens Vegvesen viser at det bare er to personer som har omkommet i Oslo-trafikken så langt i år. Det er halvparten av hva det var på samme tid i fjor.

Til sammen har 78 omkommet på norske veier så langt i år, noe som er 33 færre enn det var på samme tid i fjor.

Positiv utvikling

- Det er stadig tryggere på norske veier, sier Guro Ranes.

Vegvesenet tror det har stor betydning at flere overholder fartsgrensa, bruker bilbelte og ikke kjører i ruspåvirket tilstand.

- Det er nok resultatet av en langsiktig trend der det har blitt satset på en rekke tiltak, som f.eks. solid kunnskapsarbeid over tid, bedre veier og nyere biler med mer sikkerhet, sier Ranes.


GURO RANES: Fornøyd med nedgang i dødsfall. FOTO: Knut Opeide/Statens Vegvesen

Færre unge

- Vi har en svært positiv utvikling i antall drepte unge trafikanter under 25 år sammenlignet med tidligere år. Så langt har kun sju unge mistet livet i en trafikkulykke. Dette er historisk lavt for en tradisjonelt svært risikoutsatt aldersgruppe, sier Ranes.

Det fylket med flest trafikkdrepte hittil i år er Hordaland, med åtte omkomne. I Aust-Agder og Finnmark derimot har ingen omkommet i trafikken så langt. 

Møteulykker dominerer statistikken, hvor også utforkjøringer og fotgjengerulykker går igjen.