Julegaver til alle

"Gi en gave, gled en familie" er et samarbeidsprosjekt mellom Riktige Leker og Fattighuset Oslo. I dag starter juleprosjektet.
Onsdag, 1 november, 2017 - 13:44

Formålet med prosjektet er at alle barn skal få en julegave de ønsker seg, uavhengig av familiens økonomi. For hver gave som blir kjøpt fra Fattighuset sin ønskeliste, spanderer Riktige Leker en eksta gave til Fattighuset til samme verdi.  

Tidligere samarbeid

Det er ikke første gang Fattighuset og Riktige Leker samarbeider. Tidligere i år fikk Riktige Leker barnevogner og bæreseler fra kundene sine, som ble donert videre til Fattighuset. Det var slik ideen om juleprosjektet oppstod. Både Fattighuset og Riktige Leker er åpne for å fortsette slike samarbeid.


Styreleder i Fattighuset Oslo, Sverre Rusken, er positiv til prosjektet. Foto: Maria Lund Saga

Fattighuset i Oslo er en frivillig organisasjon som holder til ved Grønlandsleiret. Organisasjonen jobber for å bedre tilværelsen til de som ikke har så mye. I dag står Fattighuset for utdeling av mat og klær. De tilbyr også lege, samtale- og selvhjelpsgrupper, rådgivning, saksoppfølging og kurs. 

Leketøysbutikken Riktige Leker AS ble stiftet etter andre verdensskrig. Konseptet var et ikke-voldelig alternativ for barn. Dette konseptet følger butikken fortsatt, da de ikke selger krigsleketøy.