Haralds Vaffel klar for fredag den trettende

For tre år siden åpnet Haralds Vaffel butikk i gamlebyen. På fredag åpner de ny butikk i Torggata, og de er godt i gang med de siste forberedelsene.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 14:44

Sommeren 2013 startet Jonathan Larsson vaffelutsalg fra hybelvinduet sitt på Harald Harrådes plass. Derav navnet Haralds Vaffel. Nå på fredag flytter han inn i nye lokaler midt i Torggata. Haralds Vaffel inviterte i går Kong Harald til en lukket åpningsfest – uten hell.

– Han dukket ikke opp, så det ble en veldig kjip åpningsfest. Det ble personalmøte istedenfor, forteller Larsson.

Siste finpuss

Det som gjenstår er noen malingsstrøk, noen skilt og skrelling av femti poteter. Haralds Vaffel har stand under årets ByLam som sparkes i gang i dag, dagen før selve åpningen for vaffelsjappa. Det er mye å gjøre, men gjengen ligger ikke på latsiden.

–  Jeg er vandt til at ingenting er på stell, og det går helt fint. Det er ikke noe stress, sier Jonathan.  

Haralds Vaffel har ikke tenkt til å gå tom for røre under fredagens åpning. De vil lage mer enn nok røre, konstaterer de. – To millioner liter, minst. Hvor mange mennesker er det i Oslo?


Jonathan Larsson gjør skriver ferdig menyen før fredagens åpning. FOTO: Thea Langkaas

Årets ByLam

Årests ByLam åpner i dag, og i den forbindelse blir årets ByLam kåret. I fjor vant Haralds Vaffel denne prisen, og de håper på seier også i år. – Vi skal vinne den to år på rad nå, sier Jonathan optimistisk. Det er ingen som legger så mye i det som vi gjør, det er derfor vi vinner. Prisen blir utdelt under kveldens prisutdeling klokka 19:00.  

 

Emneord: