DE FØRSTE SKISSENE: Her er en av de første skissene av Stovner bad. ILLUSTRASJON: Dyrø og Moen Arkitekter

Her er de første skissene av Stovner bad

Oslo kommune ønsker å bygge et bad med gode energiløsninger for å spare miljøet
Mandag, 16 oktober, 2017 - 11:19

Torsdag kveld kom de første skissene av det planlagte badet på Stovner. Ved utarbeiding av skissene var fokuset på miljøvennlige løsninger for å oppfylle de høye miljøambisjonene i Oslo.

Det er Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg i Oslo KF (KID) som har fått oppdraget om å utarbeide skissene. De har hentet hjelp fra Trondheim for å sikre miljøvennlige løsninger.

- I arbeidet med Stovner bad vektlegger vi å finne frem til gode energiløsninger, og vi samarbeider med Senter for idrettsanlegg og teknologi (SIAT) i Trondheim. De er blant landets fremste på nettopp dette, sier direktør for Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, i en pressemelding.

Flere basseng og heve-/senkebunn

Badet skal ligge sentralt plassert i Fossumdumpa. Torsdag kveld orienterte foretaket bydelsutvalget om planer og prosesser videre.

Oppdraget KID har fått er å utrede et 25 meter basseng med bredde inntil 21 meter og en enkel tribunetrapp. Det skal i tillegg legges til rette for opplærings- og behandlingsbasseng med heve-/senkebunn, HC-tilrettelegging og mulighet for 34 grader i vannet. Stovner bad skal inneholde et eget familiebasseng og et eget barnebasseng, og muligheten for en eller flere sklier skal vurderes.

Forprosjektet vil ferdigstilles tidlig neste år. Etter det skal prosjektet kvalitetssikres før det behandles politisk.

Vil vise planene for nabolaget

- Vi har utarbeidet de første skissene på hvordan badet vil kunne komme til å se ut, og ved å dele skissene, vil beboere i området allerede nå kunne få et inntrykk av hvordan det nye badet vil kunne bli, sier Grimsby.


STOVNER BAD: De første skissene av Stovner bad. ILLUSTRASJON: Dyrø og Moen Arkitekter

Emneord: