I VERDENSTOPPEN: Himkok ønsker å kombinere atmosfære, service og gode drinker. Foto: Christer Alexander Hansen

Oslo-bar blant verdens beste

Himkok har klatret til 20. plass i stor internasjonal kåring. Se intervju med barsjef Yunus Yildiz.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 14:47

 

Himkok i Oslo ble nylig kåret til verdens 20. beste cocktailbar av The World’s 50 Best Bar. Baren har med det klatret hele 22 plasser fra 2016-kåringen, og ligger nå helt i verdenseliten. Til sammenligning er det ingen barer fra populære utelivsbyer som Berlin eller Barcelona å finne på listen.

The World’s 50 Best Bar trekker fram i begrunnelsen Himkoks eget husdestilleri samt fokus på norske smaker som multe, alger(!) og brunost(!). Juryen forteller dessuten at baren gjør det samme for cocktails som Maaemo gjør for restaurantscenen, og at Himkok er flaggbæreren blant Oslos cocktailbarer.

Godt å få anerkjennelse for hardt arbeid

Barsjef Yunus Yildiz forteller at de fulgte med på kåringen og at det var en lang og spennende kveld. Han er litt overrasket over at Himkok havnet så høyt opp på listen, men sier at det samtidig er veldig godt å få anerkjennelse for lange dager på jobb.

Selv tror han at det er en sammensatt grunn til at de har havnet så høyt oppe. Han mener at i tillegg til nevnte destilleri, så er det kombinasjonen av service, drinker og atmosfære juryen har satt pris på. Denne helhetlige opplevelsen har vært fokus hele veien og naturlig nok ikke noe vi kommer til å endre på i framtiden, sier Yildiz.

Sammensatt jury

Listen er et resultat av stemmene til The World’s 50 Best Bars Academy. Denne juryen består av 500 av verdens fremste drinkeksperter, det være seg bartendere, skribenter, bransje eller bareiere. Disse 500 stemmer på de beste baropplevelsene de har hatt de siste 18 månedene.

På toppen av listen ligger American Bar og Dandelyan i London, etterfulgt av The Nomad i New York.

Se hele listen her.

Emneord: