STUDENTPARLAMENTET: Studentparlamentet holder til i P46. FOTO: Edvard W. Bjørnson

Hva vet du om studentparlamentet?

Neste uke starter valget av nye studentrepresentanter. Studentparlamentet oppfordrer engasjerte studenter til å søke.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 16:10

Studentparlamentet er det høyeste studentorganet på Høgskolen i Oslo og Akershus, og består av 26 studentrepresentanter fra alle de fire fakultetene ved høgskolen. De jobber for at studentene skal få en bedre studiehverdag. Det er snart valg av nye studentrepresentanter, og leder Rune Keisuke Kosaka oppfordrer studentene til å engasjere seg i valget.  

- Alle studenter som har et ønske om å gjøre skolen bedre for seg selv og andre burde delta, sier han.   

Studentparlamentsvalget starter neste uke og resultatene blir sluppet på en samling kvelden den 9. og blir postet på nett morgenen etter. Studentrepresentantene blir valgt for ett år om gangen, og sitter fra januar til januar. 

Tett samarbeid

Studenparlamentet har tett samarbeid med rektor og dekanene ved HiOA, og jobber sammen med dem for å sikre at studentenes stemmer blir hørt. Studenparlamentet samarbeider også tett med Norsk studentorganisasjon og Velferdstinget. Kosaka nevner et par saker de har fått til og prøver å få til fremover.

Blant sakene Studentparlamentet har fått gjennomslag for er opprettelsen av et studentombud og nå jobber de med å ansette en studentlivskoordinator.

Jevnlige møter

Studentparlamentet har møte en tirsdag i måneden, og i følge Kosaka, har møtene stramme rammer med klar ordstyring og orden. Møteplanen sendes ut i forkant av hvert møte.

- Møtene skal oppleves som rettferdige og demokratiske for alle, forteller Kosaka.

Tilgjengelige for studentene

Det er viktig for Studentparlamentet å være synlig og tilgjengelig for studentene til en hver tid.

- Vi prøver så godt vi kan å være synlige og tilgjengelige for studentene. Vi har jo Dassavisa som kommer i ny utgave en gang i måneden. I tillegg er vi på Facebook, Twitter, og Instagram, sier Kosaka.

Kosaka oppfordrer studentene ved HiOA til å komme innom Studentparlamentets kontorer i P46, hvor det er lav terskel for eventuelle henvendelser.