Oddisee & Good Compny fikk nye fans i løpet av kvelden. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal.
Oddisee & Good Compny i Oslo

Ville gjøre et godt førsteinntrykk

Oddisee & Good Compny entret for første gang en scene i Oslo, da de spilte på John Dee mandag kveld. Det var full stemning, i et bare halvfullt John Dee.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 09:45

Oddisee & Good Compny besøker Norge som en del av deres turne, Beneath the Surface Tour 17. De spiller hiphop-soul laget av rapperen og produsenten Oddisee. Good Compny er hans faste liveband. Oddisse sa selv at mange som var på konserten nok hørte dem for første gang, og de var derfor opptatt av å gjøre et godt førsteinntrykk.

- Hvordan er førsteinntrykket deres da? Spurte han publikum og fikk jubel til svar.

Han takket alle fans som hadde tatt med seg venner som ikke ante hvem bandet var.

- Kan dere alle peke på den vennen som har tatt dere med hit? 


John Dee var halvfullt mandag, men de som var tilstede lot seg engasjere av en særdeles utadvendt frontfigur; Oddisee. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal

Publikum fulgte oppfordringen og rapperen ropte tydelig begeistret:

 - Det er noen fantastiske folk her i kveld!

Allsang

Flere ganger i løpet av konserten stoppet Oddisee opp og pratet til publikum. Oddisee & Good Compny spilte blant annet musikk fra albumet Oddisee slapp tidligere i år; The Iceberg. Selv om det var mange i publikum som ikke kjente musikken, var det ved flere anledninger tydelig at det også var folk tilstede i publikum som hadde hørt mye på Oddisee. Det ble sunget og rappet i kor. Det var halvfullt på John Dee, men deler av publikum gjorde sitt til at Oddisee mot slutten ga uttrykk for å være svært fornøyd med sitt engasjerte  publikum.


Leks (ved miksebordet) var Dj-support for Oddisee & Good Compny mandag. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal

 - Dere har vært vidunderlige! Sa han, før han ba publikum gi uttrykk for hva de mente om konserten, og umiddelbart brøt det ut i stor jubel og klapping.

Fra loppemarkeder til suksess

Oddisee introduserte hele Good Compny i løpet av konserten og fortalte mye om bandet og bakgrunnen deres. 

Oddisee startet først opp sammen med co-vokalist og effektskaper Richard Patterson (UNOWN) i en kjeller, fortalte Oddisee mot slutten av konserten.

- Vi startet med å måtte handle på loppemarkeder, og vi spilte videospill sammen, og på en eller annen måte klarte vi å gjøre musikken  til vårt levebrød, fortalte Oddisee sitt publikum. 

- La oss ta det helt ned til den kjelleren hvor alt dette startet! Sa Oddisee før han overlot mikrofonen til Patterson.


Richard Patterson har vært med Oddisee helt siden starten. Han holdt seg litt i bakgrunnen helt til slutten av konserten. Han lager effekter live på scenen. Her som vokalist. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal

Da Richard Patterson (UNOWN) overtok var det til stor applaus fra publikum.

Det var en dynamikk i bandet som var fengende og de hadde til tider morsomme kommentarer. 

- Nei, vi har en regel, alle interne spøker er ulovlig på scenen, sa Oddisee ved en anledning til gitarist Olivier St. Louis, som svarte med å spøke videre. 

Ved å opprettholde kontakten med publikum hele veien, fikk de publikum med seg.  Noe som ble tydelig i publikums respons. 

Oppvarmer og Oddisees gitarist

Før Oddisse selv entret scenen mandag, var det Olivier St. Louis som spilte igang konserten. Olivier St. Louis var med videre som gitarist og vokalsupport gjennom hele konserten. Han har utgitt egne soloalbum. Disse var å få kjøpt på konserten.


Olivier St. Louis varmet opp publikum før Oddisee kom på scenen. Som soloartist lager han musikk innen blues, rock og funk. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal

Møtte fansen etter konserten

Anh Thu Pham, som Journalen kom i snakk med, var en av de som ikke hadde hørt om Oddisee & Good Compny før. Hun var glad for at hun hadde blitt med venner å konsert. Andre var dedikerte fans som gjerne ville møte Oddisee. Før siste sang annonserte nemlig Oddisee at han selv ville stå i bandeffekt-boden etter konserten.


Fansen sto klar til å møte Oddisee da han kom ned fra scenen. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal

Det dannet seg kø foran boden, som hadde med t-skjorter og LP- utgaver av utvalgte utgivelser, både av Oddisee og Olivier St.Louis. Og Oddisee holdt det han lovte og møtte fansen sin med store smil og delte ut klemmer og autografer. 

Til Journalen sa en oppstemt Oddisee at hans førsteinntrykk av Oslo var veldig bra så langt.

De blir likevel ikke lenge i Oslo. På torsdag spiller Oddisee & Good Compny i Helsinki, før turen går videre til Polen, Sverige og Danmark. 


Etter konserten var det fortsatt nok energi igjen i Oddisee til å møte fansen. Her sammen med en del av crewet på John Dee i går. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal

I godt selskap

The Iceberg er Oddisees 11. soloutgivelse, i tillegg til en rekke mixtapes og singler. 

Oddisee var en tydelig frontfigur mandag, men tok likevel ikke større plass enn at de andre medlemmene også fikk sin plass i spotlightet. De andre medlemmene, foruten Richard Patterson (UNOWN), er Ameer Dyson på gitar og vokal, Ralph Real på keyboard og vokal, Mr. Turner på bass, synthbass og vokal, og Jon Laine på trommer og vokal. Alle i bandet, bortsett fra Ralph Real, er fra Washinghton DC. Olivier St. Louis er også fra Washington DC, men bor for tiden i Berlin. Oddisee selv har sudansk far og afro-amerikansk mor og kommer fra musikalske familier på begge sider.

John Dee fyller 20 år

Den populære scenen, John Dee, som er lillescenen til Rockefeller i Oslo, har 20-årsjubileum i disse dager. Det har vært konserter og arrangementer på stedet hver kveld i hele oktober, og feiringen fortsetter ut måneden.


Kjente og litt mindre kjente artister skal i løpet av oktober være med og markere John Dees 20-årsjubileum. Foto: Line Benedikte E. Bjørndal