Musikkmagasinets redaksjon, Eirik Blegeberg (t.v.) og redaktør Olav Østrem, opplever at markedet viser et behov for god musikkjournalistikk. FOTO: Christer Alexander Hansen

Klassekampens Musikkmagasinet fyller fem år

Jubileet ble feiret på John Dee med Jan Erik Vold og Kåre Viruds norske Dylan-tolkninger
Mandag, 16 oktober, 2017 - 15:19

– Vi feirer med et ekstra stort bilag, skriveseminar for journalistene og jubileumskonsert på John Dee, sier redaktør Olav Østrem. På konserten får publikum blant annet bli kjent med Jan Erik Vold og Kåre Viruds særegne tolkninger av norsk lyrikk og, ikke minst, Bob Dylan.

I Bokmagasinets fotspor

Østrem forteller at idéen bak Musikkmagasinet kom i en tid hvor det var en viss nedgang i den norske musikkpressen. Fokuset var ikke det samme som før. Samtidig gjorde norsk musikk det skarpt og fortjente mer oppmerksomhet. Klassekampen opplevde dessuten suksess med Bokmagasinet og tenkte at det burde være mulig å gjøre det samme med musikken.

– I starten var vi på baksiden av mandagsutgaven, men tilbakemeldingene var gode. Det var et behov der og med tiden har det kommet seg veldig. I 2014 fikk vi et eget bilag og siden har vi vokst, sier Østrem.

Liten redaksjon med mange freelancere

Redaksjonen teller i dag to faste medlemmer, Østrem og Eirik Blegeberg. I tillegg til disse to publiserer Musikkmagasinet bidrag fra rundt 20 mer eller mindre faste freelancere.

Ifølge Østrem ønsker Musikkmagasinet å ha en miks med et mangfold av sjangere, kjønnsbalanse og god geografisk bredde. «Vi må gjøre det store viktig, og det viktige stort», legger Blegeberg spøkefullt til. Ønsket om den store bredden utfordres likevel av både plass og budsjett.

– Vi kunne hatt mer metall, innrømmer Østrem, før Blegeberg forteller at «dette er nok ikke indierockens øyeblikk».