"Blæsta Impro Battle" er én av flere kulturtilbud som trolig vil bli påvirket av regjeringens nye forslag til statsbudsjettet.

Kutt for kultur

Regjeringens nye forslag til høyere moms og strammere kulturbudsjett kan gjøre kulturtiltak utilgjengelig.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 12:20

Nylig la regjeringen fram sitt forslag til det nye statsbudsjettet for 2018. Her varslet regjeringen at de vil utarbeide en ny kulturmelding med innstramning fra staten og styrke samarbeidet mellom det private næringslivet.

- I dette budsjettet ønsker vi å starte på en større satsing på det frivillig kulturliv, de skapende kunstnerne og få kunsten ut til et større publikum (…), skriver Linda Hofstad Helleland (H) på Facebook.

Dette kan bety tøffere tider i kulturlivet i de kommende årene, mener Professor Anne-Britt Gran ved Handelshøyskolen BI.

– I dette noe pessimistiske scenarioet fortsetter nedgangen i økonomien, og staten får mindre penger å bevilge til kulturformål, sier professoren til Klassekampen.

 “Blæsta Impro Battle” er en av flere nye og populære kulturtiltak i Oslo, hvor en variasjon av erfarne og uerfarne komikere holder improvisasjonsstand-up og sprer latter til befolkningen. Thomas Burmester Kleppe er én av deltakerne i stand-up showet på Uhørt. Den ferske familiefaren er relativt ny i bransjen. Men selv med fast jobb, barn og kone rekker han likevel treninger og opptredener for å forbedre og utvikle seg som komiker. 


Stand-up komikerne Thomas Burmester Kleppe og Linda Holter Mork i battle på Uhørt én gang i måneden.

Kutt i statsbudsjettet vanskeliggjør kulturelle tiltak

Regjeringen går inn for å øke den laveste momssatsen fra 10 til 12 prosent, som tidligere i 2016 ble økt fra 8 til 10 prosent, skriver Dagbladet

Direktør i Reise Norge og kultur i Virke, Line Endresen Normann er skuffet over forslaget.

- Dette er en kjip dag. Høyre har tidligere sagt at kulturlivet skal være tilgjengelig for alle, men nå blir det dyrere å oppleve kultur, sier hun til avisen.

Avhengig av spesialavtaler og publikum

Linda Holter Mork er både komiker og daglig leder for Blæsta Impro, og har en avtale med utestedet Uhørt som innebærer at konseptet kan drives lønnsomt. Uten denne avtalen hadde ikke showet vært tilgjengelig.

- Uten Uhørt akkurat sånn som det er nå, så vet jeg ikke om det hadde vært noe “Blæsta”.

Journalen har fulgt komikerne Thomas og Linda på “Blæsta Impro Battle”, hør hele saken her: