Løper for en god sak

Søndag 15.Oktober løp 1741 menn og kvinner for å støtte Rosa Sløyfe-aksjonen
Mandag, 16 oktober, 2017 - 14:39

Søndag klokken 12:00 gikk startskuddet for årets rosa sløyfe-løp hvor hele 1741 deltok, dette er 241 flere enn i fjor da løpet ble arrangert for første gang. Deltakerne var i alle aldre, med alt fra barn til pensjonister representert. Løypa gikk i år som i fjor langs Akerselva motstrøms fra Vaterlandsparken til Gullhaug Torg i Nydalen. Halvparten av deltakeravgiften på 400 kroner blir donert til brystkreftforeningen.

Årets tema

Ved siden av å øke oppmerksomheten rundt brystkreft har rosa sløyfe-aksjonen et nytt tema hvert år. I fjor var dette arvelig brystkreft, og i år handler det om senskader etter brystkreft. Hele oktober måned er viet til å øke kunnskapen rundt brystkreft, dette har de blant annet gjort gjennom å lage en video hvor de viser hvordan senskader påvirker alle hverdagslige gjøremål, som for eksempel å rydde huset. 

Noen av de mange deltakerne var en jentegjeng som løp på vegne av Kari Traa, en av hovedsponsorene til Rosa sløyfe-løpet. De mener det er viktig å øke bevisstheten rundt senskader, da mange ofte ikke forstår ettervirkningene av behandling mot kreft. 

- Det er ikke bare selve kreften, og når du går igjennom det som er vanskelig, det er også effekten av kurene og giften du putter gjennom kroppen din, det er ettervirkningene som folk ikke har fortsåelse for, fordi nå er du “frisk”. 

- Kroppen din går fortsatt igjennom noe tøft, det er det viktig at folk forstår, forteller jentene. 

Lær hvordan du selv kan oppdage brystkreft her