Stemningsfull lysvandring langs Alnaelva

Tusenvis av fakler lyste opp elvestrekningen for turgåere torsdag kveld.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 14:36

Flammeshow, kor, ballett og lysinstallasjoner var noen av aktivitetene besøkende fikk oppleve under årets lysvandring.

- En tur langs Alnaelva er alltid en stor opplevelse, men å gjøre dette i fakkellys gir en helt annerledes og magisk følelse, sier Vidar Berget, leder i Alnaelvas Venner.

Alnaelvas venner arrangerte lysvandringen i samarbeid med bydelene Gamle Oslo, Alna, Grorud og Stovner, og med støtte fra Groruddalssatsingen.

Stadig mer populær

Den 14 år gamle tradisjonen har økt i popularitet de siste årene, med et rekordår i 2015. Da var det godt over 7000 besøkende som gikk en litt kortere turløype fra Grorud til Hølaløkka.

Lederen for Alnaelvas venner er fornøyd med den positive utviklingen og tror det kommer av at folk setter pris på arrangementet og sprer det videre.

- Vi tror det er viktig at så mange som mulig forstår hvilken enorm skatt vi har i elva og grøntdraget langs elva, både for trivsel og folkehelse.

Lokale bidrag

Flere hundre var med på å bidra til det populære arrangementet. Det var alt fra de som satte ut fakler til lokale aktører og grupper som stod for kulturinnslag langs løypa.

En av aktørene var Norsk Antikunstsenter som hadde satt opp store lysinstallasjoner i Grorudparken, Hølaløkka og Alnaparken. Instalasjonene imponerte og fascinerte mange av de besøkende, spesielt de yngre. 

Turløypa gikk hele veien fra Romsås til Kværnerbyen, en strekning på nesten en og en halv mil.