Faklene lyste opp Eidsvollplass utenfor Stortinget onsdag kveld. Foto: Anna Sofie Tørmoen

Fakkeltog for unge asylsøkere

Et hundretalls mennesker møtte opp for å demonstrere mot deportasjon til Afghanistan av de såkalte oktoberbarna.
Torsdag, 19 oktober, 2017 - 11:30

I løpet av de neste ukene vil over hundre afghanske asylsøkere bli deportert tilbake til hjemlandet sitt. De har fått midlertidig oppholdstillatelse inntil fylte 18 år. Alle sammen har fått fastsatt fødselsdato av UDI og blir 18 i løpet av oktober. Da mister de beskyttelsen de har hatt som mindreårige. UDI selv mener at situasjonen i Afghanistan ikke er så kritisk at asylsøkere ikke kan bli tvangsreturnert. I dag er det to provinser i Afghanistan hvor UDI mener det er utrygt. 

Vergeforeningen Følgesvennen, bevegelsen Nok er Nok og Refugees Welcome Afghan Lives Matter arrangerte i går kveld en markering utenfor Stortinget mot deportasjoner Afghanistan.