Byaksjonsleder Anette Larsen (t.v.) og byaksjonskoordinator Halfrid Mytting Hagemoen (t.h) vil vise at TV-aksjonen er for alle. Foto: Linn Olaussen

Ønsker flere bøssebærere

Søndag 22. oktober er det klart for TV-aksjonen som i år samler inn penger til UNICEF. Bøssebærerne er en stor del av innsamlingen.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 16:10

TV-aksjonen

Årets TV-aksjon samler inn penger til UNICEF, pengene skal brukes til utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

7000 frvillige organiserer TV-aksjonen, og målet er 100 000 bøssebærere. 

TV-aksjonen er verdens største største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning.

TV-aksjonen er et årlig event, som startet opp i 1974.

Hentet fra: blimed.no

Anette Larsen er byaksjonsleder for TV-aksjonen i Oslo. Hun er ansvarlig for innsamling i Oslo, og for alle de 400 frivillige som er med og organiserer her. Rett før selve aksjonsdagen er det 5000 bøssebærere som skal på plass i Oslo.

Prøver å nå ut til alle 

-Det at vi får med oss næringsliv, kulturliv og organisasjoner, og å spre budskapet til årets TV-aksjon som er å gi skolegang til barn i fem ulike land rammet av krig og konflikt er med på å rekruttere bøssebærere, sier Larsen.

Hun understreker at også stands, synlighetsarbeid, kampanjen på blimed.no, og det å ringe til tidligere bøssebærere er en viktig del av arbeidet for å komme i mål. Larsen beskriver at det alltid er knyttet spenning til selve aksjonsdagen. De ønsker å nå bredt ut til alle, også til dem som ikke er kjent med TV-aksjonen fra tidligere av.     

Bøssebærer for fjerde gang 

Cecilie Hanisch (38) har vært bøssebærer fire år på Bekkelaget, og går sammen med sine døtre på 9 og 11 år. Hun ønsker å vise at de kan gjøre en forskjell, og at en liten innsats kan hjelpe andre mennesker. Hanisch forteller at hun også har fått med seg andre barn fra nabolaget på søndagsturen.  

-Det er flott å se hvor gavmilde folk er, og mange eldre i området synes det er koselig å få to små søte jenter på døren. Jeg står egentlig mest i bakgrunnen, sier Hanisch til Journalen.


TV-aksjonen har sine lokaler i Maridalsveien 3. Foto: Linn Olaussen

Verdens største dugnad

Det er NRK som eier og arrangerer TV-aksjonen. Hvert år kommer det inn 13-15 søknader fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. De vurderes av et innsamlingsråd som er oppnevnt av NRK og i år var det UNICEF som ble valgt. TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon og i fjor ble det samlet inn 230 millioner kroner til Røde Kors.

Emneord: