Jeromy Green i Oslo skatehall. Foto: Nanna Aanes Wolden

Oslo Skatehall vil åpne for nye brukergrupper

Etter dårlig oppmøte, er jenteskate en av aktivitetene det strammes inn på, når skatehallen ønsker å gi tilgang til nye brukergrupper.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 15:51

Januar i år åpnet Oslo Skatehall på Voldsløkka i Oslo, siden det har hallen blitt flittig brukt av både barn og voksne. Her er det skatere fra to år og opptil 60 år. Noen dager er det familieskate, et tilbud for yngre som ønsker å lære seg å stå på brettet, hvor de kan få hjelp av mor eller far som kan stå ved siden av. Andre dager er det seniorskate, da kan eldre, som er noe mer avansert på brettet, boltre seg i hallen.

Det er en gruppe som er overrepresentert i hallen, og det er gutter. Rebekka Strand, ansatt ved Oslo Skatehall, anslår at cirka 99 prosent av brukerene er gutter. Da hallen åpnet i januar hadde de et tilbud om jenteskate noen få timer på mandager, hvor hallen var åpen kun for jenter. Dette tilbudet er nå tatt vekk.

Vil åpne for nye brukergrupper

Stian Linnes, daglig leder ved Oslo skatehall, sier at de skal åpne for nye brukergrupper, og dette må gå utover aktivitetstilbudet for noen grupper innen skateboard. Dette gjelder først og fremst jenter og kids. 

– Det gjør det vanskelig for oss å argumentere for stengt hall for alle de andre som får “spist opp” mye av sin tid pga ny brukergrupper, sier Linnes. 

Han understreker at Oslo Skatehall er en skatehall for alle typer skatere.

Allerede før hallen åpnet i januar, var det diskusjoner rundt hvem som skulle ha tilgang til hallen. I desember 2016 skrev Oslo Skatehall på sin facebook- side at hallen kun ville være åpen for brukere på skateboard. Dette skapte debatt, og flere mente hallen burde være tilgjengelig for andre brukergrupper som BMX, rulleskøyter og scooter. Det kan det nå se ut som at Oslo Skatehall ønsker å finne en løsning på. 


Rebekka Strand håper det blir muligheter for jenteskate igjen. Foto: Nanna Aanes Wolden

Håpet jenteskate skulle ta av

Rebekka Strand, ansatt ved Oslo Skatehall, begynte selv å skate da hun var 19 år, og synes det er leit at den faste tiden skatetiden for jenter er tatt bort. 

– Sånn som Arena Bekkestua hadde vi et ønske om å ha jenteskate fra starten, jeg personlig og flere her på huset ønsket det. Men de to timene vi hadde til jenteskate gikk dessverre ut, forteller Rebekka Strand

En viktig grunn til at timene gikk ut var lite oppmøte, ifølge daglig leder, Stian Linnes. 

– Vi hadde håpet at det skulle “ta av litt” med jenteskate når de hadde egen tid, så det også skulle være lettere å forsvare ovenfor alle at dette var noe det var et sterkt behov for, fordi det er mange jenter som skater, og flere som kommer til jo mer jenteskate vi har. Dessverre ble det ikke slik. Det startet med 7-12 stykk, og etter ca 6 mnd var det fortsatt 7-12 stykk, sier Linnes.

Rebekka Strand har sammen med andre ansatte ved hallen arrangert skating for jenter utenom åpningstidene i helgene, men Strand sier dette ofte blir for sent på kvelden og at de da ikke når ut til den gruppen jenter de ønsker å nå. 

– Nå tilbyr hallen for det meste kurs for barn i alderen 6-12 år, men det er snakk om å starte voksenkurs for de som har lyst til å begynne å skate i voksen alder, sier Strand