Rapper og DJ Jørgen "Joddski" Nordeng (39) har faren som forbilde og debuterer som forfatter med boken "Full Sirkel". FOTO: Nima Taheri

Møtte seg selv et par ganger i døren

Rapperen Joddski debuterer som forfatter.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 16:28

Jørgen “Joddski“ Nordeng debuterer som forfatter i høst med boka “Full Sirkel” med undertittelen “Raphistorier: Fra ghettoen til bygda – og tilbake” på Cappelen Damm. Joddski har oppsøkt over 21 rappere som har inspirert han helt siden starten av karrieren, i et forsøk på å lage et dokumentarisk verk som forteller om hiphopens begynnelse i Norge.

Journalen snakket med en av Norges mest karakteriske rappere om boklanseringen:

Nordlandsrapperen er kjent fra rapgruppen Tungtvann og har vært en av hovedaktørene innen norsk rap siden slutten av nittitallet. Sammen med DJ Poppa Lars gav gruppa ut fire musikkalbum, en rekke EP-er og mixtapes. Musikalske inspirasjonskilder for gruppen finnes i øst- og vestkyst hiphop fra USA.

Opp gjennom tidene har Joddski jobbet med musikk, som DJ og musikkjournalist. Dette har nå ledet han til å skrive en reisereportasje, hovedsakelig fra områdene hvor inspirasjonskildene hans kommer fra - New York og Los Angeles, og han har møtt trendsettere i sjangeren som blant annet Kurtis Blow og Schoolly D. 

Fakta:
Full Sirkel - Raphistorier: Fra ghettoen til bygda – og tilbake
Forfatter: Jørgen Nordeng
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017