Siste mulighet for selvplukk

Kun en time fra Oslo finner du Haneborg gård, hvor du denne uka kan plukke med deg de siste restene av årets grønnsaker.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 10:26


FOTO: Sofie Sæthern

Langsmed Osloveien 160 ligger selvplukkgården Haneborg, også kjent som Tomter mais. Gården er drevet av familien Tomter som består av Nina og Ole Martin Tomter med barna Andrine og Eirik. Denne uka kan bli den siste muligheten for å plukke grønnsakene selv før vinteren kommer.

Stort utvalg

Gården har et stort utvalg av grønnsaker, men er kanskje mest kjent for maisen sin, som det går å plukke for så å grille der på gården. Dette er en veldig populær aktivitet blant både store og små. Selv om sesongen snart er over mener Tomter at det fortsatt er mye bra igjen. 

– Vi har fortsatt mais igjen og kvaliteten er bra, selv etter noen netter med minus grader. Plantene skifter nå farge fra grønn til grå, men maisen tar ikke skade av noen kalde netter. Vi kommer derfor til å fortsette med selvplukk på ubestemt tid, kanskje til og med neste helg, forteller Ole Martin Tomter.

Blant de andre grønnsakene de tilbyr på selvplukk finner du bønner, sylteagurker, dill, gulrøtter, beter, sukkererter, løk og neper. I gårdsbutikken er det også et stort utvalg av grønnsaker som er både kortreiste og økologiske. 

– Her bruker vi ingen sprøytemidler, kun naturlige metoder som tilsetting av nyttedyr og nematoder. Dette er insekter som spiser opp de innsektene som gjør skade på plantene. 

– I drivhusene våre dyrker vi blant annet tomater, agurk og krydder på en veldig naturlig måte, uten tilsetning av kunstig lys og heller ikke mye varmetilskudd, fortsetter Tomter.  


Hjemmelaget syltetøy er en av FOTO: Sofie Sæthern

Andre steder

Haneborg gård er den største selvplukkgården, med størst utvalg av grønnsaker i nærheten av Oslo, men det finnes også en del andre gårder som tilbyr selvplukk. Her tilbyr de i hovedsak sommer- og høstsesongens frukt og bær, som blant annet jordbær, bringebær, epler og plommer. Noen av disse gårdene er Nordre Berger gård og Vestre Frogner

gård som begge ligger i Bærum.

 

Emneord: