Dommerne både tar på, lukter på og smaker på lutefisken. Konsistens er viktig, forteller de. Her ser vi Øyvind Hjelle og Wenche Andersen. Foto: Synne Eggum Myrvang.

– Lutefisken skal ikke renne gjennom gaffelen

Sesongen for den særnordiske lutefisken er i gang, og vi har funnet ut hvordan lutefisken gjør seg aller best.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 17:57

Torsdag 12. oktober startet årets lutefisksesong. Samtidig ble tidenes første VM i lutefisk arrangert i Mathallen.

Hva er det egentlig med denne særnordiske fiskeretten? Hvorfor startet man å lute fisk? Og hvordan skal den perfekte lutefisken egentlig være?

Vi har prata med Jørn Lie, innehaver av den anerkjente lutefiskrestauranten Gamle Raadhus, Iselin Bogstrand fra Norges sjømatråd og Sigurd Rydland, som deltok i VM med lutefisk fra firma Taste of North. Skal vi tro Rydland, kan nordmenn bare glede seg til årets lutefisk skal settes på middagsbordet.

Hør radioreportasjen her:

Emneord: 
Tags: