Voksne og barn tråler leketøysavdelingen på "Tåsenloppis". FOTO: Amalie Sunnby

Selger lopper for 750 000

Loppemarkedsesongen er i gang, og for mange korps er nettopp inntekten fra loppemarkedene det som finansierer driften.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 11:38

Tåsen Skolekorps arrangerte loppemarked helgen 14. og 15. oktober. Tross dårlig vær var det godt oppmøte. Loppegeneral Trond Hagen forteller at selv om korpset får noe subsidier i form av momsrefusjon og kommunale midler, er loppemarkedene avgjørende for driften. 

– For Tåsen Skolekorps gir det en ganske god inntekt, et sted rundt 750 000 per loppemarked, så det sier seg selv at det er mye penger. Det er mye som skal til for å drive et skolekorps, blant annet dyre instrumenter og profesjonelle instruktører som må lønnes deretter. Vi har ganske store utgifter, og derfor trenger vi store inntekter. For oss er loppemarked kjempeviktig, sier Hagen.  


Moderne loppemarked med minibank for de som har glemt kontantene. FOTO: Amalie Sunnby

I tillegg til å være korpsets største inntektskilde er loppemarkedet en anledning til å styrke det sosiale blant korpsets medlemmer og foreldre. 

– Jeg er opptatt av at alle de voksne får jobbet sammen og blitt bedre kjent. Barna får også være med og selge lopper og skjønner at det ikke kommer gratis. Man må jobbe litt for tilbudet, forteller Hagen. 

Blant de som er med og hjelper til er Mathilde Askim Næss (10), som spiller kornett i korpset for tredje år på rad. Hun forteller at hun får undervisning i korpset to ganger i uken, én dag med samspill og én dag med egenundervisning. Men det beste er å spille for publikum.

– Jeg syns det er gøy å gå på 17. mai. Det er det jeg syns er morsomst. Også er det gøy å spille på konserter og sånt. 

Skal spille med Ravi

Norsk Musikkorps Forbund (NMF) har 100-årsjubileum i 2018, og året er utropt til musikkorpsenes år. I den anledning har Kulturdepartementet bevilget ekstra midler.

– Vi har fått tildelt 10 millioner fra Kulturdepartementet, noe som innebærer at vi kan gjennomføre våre prosjekter og tiltak uten at dette koster organisasjonen noe ekstra. Korpsene har også fått midler til sine lokale prosjekter, skriver kommunikasjonssjef i NMF, Håkon Mogstad i en e-post til Journalen. 

Tåsen Skolekorps er et av korpsene som har fått støtte til sitt prosjekt. Sammen med Hosle og Bekkestua Skolekorps skal de i gang med et samarbeidsprosjekt med pop-artisten Ravi, og har fått 28 000 kroner av de ekstra midlene. 

– Ravi har arrangert en del for korps. Hosle har gjort et samarbeid med ham før, og det er de som har tatt initiativ til dette prosjektet. Det var egentlig for å feire at de har fylt 50 og vi har fylt 90, også tar vi det da i forbindelse med 100-årsjubileet. Vi feirer flere ting, sier Anne Telle, styremedlem i Tåsen Skolekorps. 

Se video fra det tidligere prosjektet under.