Tilt tilbyr øl, spill og moro. Foto: Nanna Aanes Wolden

Tilt har åpnet spillehall i Oslo

— Dette er et unikt tilbud, sier daglig leder Bjørn Inge Larsen
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 15:49

I høst åpnet Tilt i Torggata en ny avdeling i sine lokaler, de har utvidet baren sin med en stor spillehall i kjelleren, her finner man flipperspill og shuffleboard om hverandre. Med et stort antall shuffleboards og enda flere spillmaskiner, er det nok å finne på. Bjørn Inge Larsen, daglig leder hos Tilt, anslår at de har litt over 60 maskiner i bruk i baren nå.

Tilt har eksistert som bar siden 2009, men kjelleren åpnet først fredag 6. oktober i år. Den nye delen har allerede vært svært populær, de yngste som benytter seg av arkaden er 23 år, da dette er aldersgrensen på utestedet, og de eldste godt oppi 60 åra. 

Sjeldent tilbud på verdensbasis

Ifølge Bjørn Inge Larsen er det et unikt tilbud de kan stille med.

— Til og med i Europa og USA er det veldig få som kan sammenlignes med oss, også med tanke på kvaliteten av de arkadene vi har. Så i Norge er det ingenting som kan sammenlignes. Det er noen steder som gjerne har en 3-4 spill, men ikke så rendyrket og med den kvaliteten vi har på spillene, det er det ingen som har, sier Larsen. 


På baren kan man også benytte seg av en god og gammeldags fotoboks. Foto: Nanna Aanes Wolden

Det er et bredt utvalg av maskiner i baren. 

— I bruk nå har vi litt over 20 oppe, og nede er det vel mellom 40-50. De fleste maskinene er fra 80-tallet og oppover, men eieren har nok noen som er eldre og, men i bruk her nå, er de eldste fra tidlig 80-tallet, forteller Larsen.

Ifølge DN er det medeier Kjell Gunnar Høen, som har stilt maskinene til disposisjon. Han er en ivirig samler av arkade- og flipperspill. Han regner med å ha over 1000 spill totalt på lagre i Asker og Kongsberg.


Tettpakket av flipperspill og shuffleboard. Foto: Nanna Aanes Wolden