Nikhil Arora og Guilherme Camelo ønsker å forbedre norsken sin ved å delta på NINs språkcafé. Foto: Ingrid Godager

Drar på kafé for å lære norsk

I går arrangerte Norway International Network språkcafé. Der kunne de som ville møte opp for å forbedre norsken sin.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 12:59

Norway International Network

NIN er en frivillig organisasjon med et mål om å bygge et sosialt og faglig nettverk for å fremme samspill mellom nordmenn og det internasjonale samfunnet.  

I går kveld møttes både norske og utenlandske til språkcafé arrangert av Norway International Network, NIN, i Kulturhuset i Oslo. Siden mars i år har NIN arrangert språkcaféer én gang i måneden for å gi innflyttere mulighet til å praktisere og forbedre norsken sin. 

– Vi prøver å lage et nettverk for folk som kommer fra utlandet, enten for de som har bodd i Norge lenge eller for de som er nye her. Vi arrangerer forskjellige eventer som språkcafé for å bli kjent med flere, og for å dele erfaringer om det å være i Norge, sier Saho Kitayama, sosialkoordinator hos NIN, til Journalen.


Ønsker flere medlemmer: Saho Kitayama håper flere vil melde seg inn i NIN så hun har mulighet til å bli kjent med enda flere. Foto: Ingrid Godager 

 


Vyara Løvig mener den beste måten å lære norsk på er å praktisere språket. Foto: Ingrid Godager

En bedre integrering 

– Vi har eventer vi kaller speakers event, hvor man kan få informasjon om for eksempel hvordan man skal søke jobb, hvordan man kan opprette bankkonto, og ting som hjelper integreringen, sier Kitayama.

Vyara Løvig, markedsføring- og kommunikasjonskoordinator hos NIN, mener også eventene hjelper både for integrering og for norskopplæringen.

– Jeg tror innflyttere i Oslo lærer mye av å praktisere norsk. Målet vårt er også at flere med norsk som morsmål skal møte opp, da vi tror innflyttere lærer mer av å snakke med nordmenn enn å bare snakke med andre innflyttere, sier Løvig til Journalen.

 

Utvekslingsstudenter møter opp 

– Jeg er her for å lære mer norsk, så jeg kan omfavne landets kultur. Jeg prøvde å lære spansk på videregående og det gikk ikke fordi jeg ikke snakket det, så nå prøver jeg å snakke språket mer så jeg etterhvert kan snakke med nordmenn og forstå kulturen deres bedre, sier Kirstin Holm (22), utvekslingsstudent fra USA, til Journalen. 

Holm og romkameratene hennes, Guilherme Camelo (26) og Rafael Garcia (23) fra Brazil, er på språkcafé for tredje gang i kveld. 

– Jeg kom hit for å lære mer norsk, og for å møte nye mennesker. Som internasjonal student er det godt å møte mennesker fra både andre land og fra Norge, for å få nye venner, sier Garcia. 

– Jeg føler at den eneste måten man kan forstå kulturen i et land som Norge er å lære seg språket. Man forstår kulturen gjennom de dagligdagse tingene, og nettopp derfor ønsker jeg å lære norsk. Et av målene mine med dette året er å bli kjent med kulturen i dette landet, og nå er jeg her så hvorfor ikke lære, sier Camelo. 


Utvekslingstudenter fra både USA og Brazil kommer til språkcafé for å lettere kunne forstå den norske kulturen. Fra venstre: Rafael Garcia, Nikhil Arora, Guilherme Camelo og Kirstin Holm. Foto: Ingrid Godager

 

Tre eventer i måneden

– Vi organiserer tre eventer hver måned; ett sosialt event som for eksempel pub night, ett speaker event hvor foredragsholdere tar opp ulike temaer, og ett event som dette hvor man får praktisert norsk, forteller Løvig. 

Løvig forteller at både pub nights og språkcaféer er gratis å delta på, men at det koster 50 kroner å delta på speakers event og spesielle sosiale eventer som for eksempel sjokoladesmaking og museumsbesøk. Medlemmer i NIN kommer gratis inn på alle eventer mot en årlig avgift på 200 kroner per person eller 300 kroner per par. 

Emneord: