Markus Neby, Ronny Brede Aase og Silje Nordnes fra P3morgen var alle enige om at kvelden på Postkontoret var en suksess. FOTO: Ida Gjellerud

Tjuvstartet P3aksjonen

P3aksjonen går ikke av stabelen før på onsdag, men etter gårsdagens liveshow har gjengen fra P3morgen allerede fått inn 30 000 kroner.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 13:15

Postkontoret på Tøyen var fylt til randen av mennesker som var kommet for å se Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby sparke i gang P3aksjonen. Vi hører dem vanligvis i morgentimene på P3, men denne gang leverte de en live versjon av sin ukentlige podcast. Arrangementet var gratis – men publikum ble stadig oppfordret til å overføre en sum til UNICEF via Vipps. 

I dag tidlig annonserte P3morgen at de 180 menneskene som vippset under liveshowet, samlet inn hele 30 000 kroner. 

Hva er P3aksjonen?

Årets P3aksjon går til UNICEF, og deres arbeid for å gi barn i områder preget av krig og fattigdom, en utdanning.

Tidspunkt: 18. oktober 19.00 – 22. oktober 23.00.

Sted: Solsiden i Trondheim.

Programledere: Ronny Brede Aase, Tuva Fellman, Niklas Baarli og Vida Lill Berge.

Kilde: p3.no

Selve aksjonen ble planlagt i god tid før sommeren, men for kort tid siden fant P3 ut at de skulle tjuvstarte aksjonen. – Dette planla vi for kun to uker siden, forteller produsent i P3, Gita Simonsen. Hun var godt fornøyd med oppmøtet, og håpte, og nærmest forventet, at alle vippset minst 50 kr hver. 


Produsent Gita Simonsen har vært med på å planlegge P3aksjonen siden før sommeren. FOTO: Ida Gjellerud

Kjente gjester

Under showet hadde trioen med seg flere kjente fjes på scenen. Live Nelvik, Henriette Steenstrup og Jon Brungot tok turen innom. Tidligere P3-produsent Kåre Snipsøyr, og nåværende P3-produsent Gita Simonsen ble også trukket frem. Underveis oppfordret de alle som en, kontinuerlig, om å sende inn penger til UNICEF.

– Syns du dette var morsomt? Vipps penger!


Gjengen fikk besøk av tidligere kollega i P3, Live Nelvik, på scenen. Her i musikkintervju med Markus Neby. FOTO: Ida Gjellerud

Tullegutt

Ikke alle i P3morgen skal delta aktivt på aksjonen videre. På spørsmål om Silje Nordnes blir med på moroa i år, svarer hun: – Jeg har vært med i fem år nå, det er på tide at noen andre får slippe til også.

Markus Neby blir heller ikke med programledergjengen til Trondheim, men han kommer ikke til å ligge på latsiden her hjemme av den grunnen. Neby vil sørge for at hovedstaden også får en smakebit av P3-aksjonen.  – Han er jo en tullegutt, skyter Ronny Brede Aase inn. 

Godt forberedt

Aase er den eneste av de tre som skal lede aksjonen, sammen med tre andre programledere fra P3. Denne jobben har han hatt opptil flere ganger før, og begynner derfor å bli rutinert på hva han kan vente seg. Sendingen vil vare i fire dager, 100 timer sammenhengende, og Aase er klar i talen om hvordan han skal forberede seg.  –Jeg skal sove mye de kommende dagene, for å ikke bli for trøtt under sending.

Tradisjonen tro vil programlederne måtte utføre en rekke ubehagelige utfordringer under aksjonen, innsendt av publikum. Dette er Aase bevisst på, og forteller at han har fått beskjed om å blant annet spare skjegget.