DAGENS VINNER: Daniel Deusser (36) vant World Cup konkurransen i sprangridning i Oslo med hesten Cornet (13). FOTO: Ellen Kessel

Tysk seier under World Cup i Oslo

Tyske Daniel Deusser vant den gjeveste konkurransen under årets Kingsland Oslo Horse Show. Hesten har han bare hatt i tre måneder.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 00:02

Telenor Arena: Seieren i sesongens første World Cup konkurranse gikk til tyske Daniel Deusser. Den 13 år gamle hesten, Cornet, har han kjøpt fra en amerikansk rytter for en kort stund siden. 

World Cup Oslo 2017

1. Daniel Deusser (GER) - Cornet

2. Kevin Staut (FRA) - For Joy van´t Zorgvliet HDC

3. Edwina Tops-Alexander (AUS) - California

4. Peder Fredricson (SWE) - H&M Christian K

5. Douglas Lindelöw (SWE) - Zacramento

Cornet kom til Deussels stall i midten av juli, så de to har kun hatt tre måneder til å trene og bli kjent med hverandre.  

– Dette var vår første seier sammen. Cornet har hoppet på dette nivået før, men det har vært en overgang for han med ny rytter med en annen stil, sier Deusser på en pressekonferanse etter rittet.

 Han forteller at de begynner å få fortsåelse for hverandre og at han har troen på at de kan vinne flere klasser sammen, når de blir enda mer sammensveiset. 

Lønnsom helg

Dagens seier gjorde at Deussel kunne innkassere 375 000 kroner i premiepenger.

Det var heller ikke hans første seier denne helgen, siden han også vant gårsdagens 150-160 cm klasse med en annen hest. I den konkurransen ble han belønnet med 200 000 kroner.

Deussel kan med andre ord reise hjem til Tyskland med 575 000 kroner i bagasjen, samt en eksklusiv klokke han vant for seieren i World Cup konkurransen.

Svensk fjerde- og femteplass


FJERDEPLASS: Europamesteren og sølvvinneren fra OL i Rio, Peder Fredricson (45), tok fjerdeplass med hesten H&M Christian K (10). FOTO: Ellen Kessel

Kevin Staut (36) fra Frankrike tok andreplassen i konkurransen og australske Edwina Tops-Alexander (43) ble nummer tre.

Den svenske europamesteren, Peder Fredricson (45), var feilfri og hadde den fjerde beste tiden i omhoppingen. Han havnet dermed på fjerdeplass.

For landslagskameraten, Douglas Lindelöw (26), gikk det hakket saktere og han havnet rett etter Fredricson med femteplass på resultatlisten.

Fornøyd med hesten og konkurransen i Oslo


ET BRA TEAM: Peder Fredricson og H&M Christian K. FOTO: Ellen Kessel

Fredricson var godt fornøyd med hesten H&M Christian K (10). 

– Han hoppet veldig bra under oppvarmingen. Han var forsiktig og bra. Han er en ganske sterk hest og presisjonen er ikke helt på plass ennå, sier Fredricson til Journalen.

Han forteller at hesten Christian K har en bra innstilling og at han gir en veldig god følelse for rytteren. 

– Det er veldig gøy å ri han! Sier Fredricson.

Han håper at hesten beholder forsiktigheten og kapasiteten sin, men at de kan utvikle presisjonen litt mer fremover.

Fredricson synes at dagens konkurranse hadde en utfordrende, bra bane og liker konkurransen i Oslo.

– Det er alltid hyggelig å komme hit! Sier han.

Beste norske på 15. plass

Konkurransens beste norske ble Marie Longem og hesten Algorhythem (12), som havnet på 15. plass. De rev et hinder i grundomgangen og endte dermed opp med fire feil.

– Det føltes ok. Jeg gjorde et dårlig veivalg fra første til andre hinder som gjorde at jeg rev hinder nummer to, forteller Longem på pressekonferansen. 

Flere bilder fra Kingsland Oslo Horse Show

Emneord: 
Tags: