Mange barn var nysgjerrige på prosjektet til Marius Aasarød (avbildet) og Petter Haugen Andersen. FOTO: Tuva Åserud

Ulyd på CityKids

Denne helgen arrangerte CityKids barneaktiviteter på Sentralen. Blant aktivitetene var studentprosjektet Ulyd.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 12:59

CityKids, som er produsert av Stiftelsen Oslo Barnemuseum, er en arena der barn kan leke og utforske. En helg i måneden arrangeres det aktiviteter for barn på Sentralen.

- Det mangler tilbud for de minste i byen. Vi arbeider for å etablere et fast kultursted for akkurat dem, sier prosjektleder for CityKids, Katie Coughlin.

Prosjektet er inspirert av Hands On Children’s Museum. Coughlin forteller at de siden 2005 har jobbet for å opprette et lignende tilbud, med ulike aktiviteter for barn.

Studentsamarbeid

CityKids samarbeider også med Institutt for informatikk på UiO. Det gir studentgrupper muligheten til å utvikle aktiviteter for barn. Denne gangen har en gruppe med seg prosjektet Ulyd.

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet. Studentene får innspill og tilbakemeldinger fra barn, og barna får lov til å være eksperter, teste ut ting og gi viktige tilbakemeldinger, sier Coughlin.

Ulyd

Marius Aasarød er en av studentene som er med på CityKids denne helgen.

- Vi fikk presentert oppdrag fra forskjellige oppdragsgivere, og vi endte opp med dette prosjektet. Vi skal undersøke hvordan man kan legge til rette for musikk- og lydopplevelser.


Studentene Marius Aasarød (t.v.) og Petter Haugen Andersen (t.h.). FOTO: Tuva Åserud

Studentene har tatt med seg en boks med sensorer knyttet til speilflater. Man kan enten holde hånden over eller slå på den, så skapes det lyd.

- Vi gir ingen instruksjoner til barna. Det er spennende å se hvordan de utforsker dette, sier Aasarød.