HiOA-STUDENTER: Maja Lind Sande og Guro Flatmo gleder seg til EM-mesterskap i Portugal. FOTO: Maria Lund Saga
Studentlekene 2017

OSI volleyball representerer Norge

Forrige uke vant Oslostudentenes idrettsklubb (OSI) Studentlekene. Nå skal Guro Flatmo og Maja Lind Sande, sammen med laget, representere Norge i Portugal.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 14:32

Vinnerne av volleyballmesterskapet går videre til mesterskapet i European Universities Sport Association (EUSA). Mesterskapet er neste år, den 15.-28. juli 2018, i Coimbra, Portugal.

Studentene Maja Lind Sande (21) og Guro Flatmo (21) er de eneste jentene på OSI-laget som går på HiOA. De studerer økonomi og grunnskolelærer 5-10.klasse på høgskolen. Sande går sitt andre år, mens Flatmo begynte på høgskolen i høst.

Studentlekene er et arrangement som har blir holdt hvert år siden 2010, men ble arrangert for første gang av NTNUI i 1999. Arrangementet har tidligere bare funnet sted i Bergen, Trondheim og Tromsø, men ble for første gang i år holdt i Sogndal.

Erfarne spillere

Sande og Flatmo har spilt volleyball i mange år og begge spiller fast i klubben. Laget som OSI sendte til Studentlekene, bestod av ni spillere fra tre forskjellige lag og tre forskjellige divisjoner.  

- Vi hadde ikke hatt så mye med hverandre å gjøre tidligere, men på kort tid føltes det ut som vi hadde kjent hverandre lenge, sier Flatmo. 

Spilte godt


KAMPSITUASJON: Jentene spilte godt og tapte ingen sett gjennom hele turneringen. FOTO: Therese Egge Belgum

Under Studentlekene tapte ikke laget ett sett gjennom hele turneringen. De møtte jevne lag, men Sande sier hun aldri var bekymret for at de skulle tape.

- Jeg føler at vi hadde kontroll hele veien, sier Sande.

I finalen møtte jentene fjorårets vinnere,  Bergen studentidrettslag (BSI). Sande forteller at det var perioder der lagene spilte jevnt.

- Vi følte det var jevnt de gangene det var oss som gjorde feilene, men samtidig ble vi ikke presset så mye av BSI, mener jentene.


FINALEN: OSI-jentene møtte BSI i finalen. Resultatet ble 2-0 i sett. FOTO: Therese Egge Belgum

Drar sammen med gutta

Under studentlekene forteller Sande at ble de kjent med vinnerne på herresiden, Tromsøstudentenes idrettslag (TSI). TSI skal også representere Norge i EUSA til neste år.

- Guttene fra TSI heiet på oss, og vi heiet på dem i finalen, forteller Flatmo.

EUSA holdes først til neste år, men jentene ser frem til mesterskapet.

- Vi har ikke hatt tid til å tenke så mye over det ennå, det er jo ganske langt fram i tid, men jeg tror det blir en artig og sosial opplevelse, sier Flatmo.