Tåkefylt: Tor Einstadbland står i tåkerøyk brukt under visningen av kunstfilmen hans ”The mist and I.”

Visualiserer menneskepsyken

Torsdag ettermiddag åpnet den årlige mote- og kunstfestivalen Uncontaminated Oslo Fashion Art Festival. I år har kunstfotografen Tor Einstadbland blitt invitert til å stille ut sin nyeste kunstfilm.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 15:48

22 kunstnere fra til sammen seks land stiller denne helgen ut ulike prosjekter som spenner fra mote til kunst. I tre dager blir Aker Brygge og Tjuvholmen en kunstarena med konserter, samtaler og pop-up arrangementer. Festivalen presenteres av Noione, som er en plattform for skjæringspunktet mellom mote og kunst, og arrangeres i samarbeid med Riccardo Ruini.

Inspirert av menneskesinnet

Én av de norske kunstnerne som har blitt invitert til å stille ut i år, er kunstfotograf Tor Erling Einstadbland (47), som er aktuell med kunstfilmen ”The mist and I”. I bygget Mellomstasjonen, foran det nye Nasjonalmuseet, viser han sin film i et av flere utstillingsrom. Ved å kombinere stillsfotografier, animasjon og lyd i filmen, utforsker Einstadbland fortellinger om den menneskelige natur og psyke. Einstadbland er opprinnelig utdannet Art Director, men har viet mesteparten av kunsten sin til fotografiet.


Filmvisning: Publikum opplever første visning av kunstfilmen. Foto: Iselin Vilde Løvmon  

Tåke som metafor

— Menneskepsyken og psykologi inspirer meg, forteller Einstadbland.

— Det er mye angst i bildene mine, det må jeg bare innrømme. Jeg ønsker at tilskuerne skal ta seg tid til å se på filmen og ikke bare rømme unna den ubehagelige følelsen. Jeg vil at det skal vare, fortsetter Einstadbland.

Tåken i Einstadblands film synes å være en metafor for angst.

—Tåke har en tvetydig kvalitet. Den kan både være romantisk og skummel, fin og ekkel. Jeg ønsker å skape en følelse som publikum kan kjenne seg igjen i.


Tilhørende fotoutstilling: Kunstfotografen stiller også ut stillsbilder fra filmen sin på Aker brygge. Foto: Iselin Vilde Løvmon

Store navn

Kunstfilmen ”The mist and I” ble kun vist på torsdag. Frem mot søndag vises det en rekke andre utstillinger innenfor ulike medier, før årets Uncontaminated Oslo Fashion Art Festival er over for i år.

— Det er mange flinke folk og store navn og det er kult å få være en del av dem, avslutter Einstadbland. 

 

LagreLagre

Emneord: