Delte meninger om 22. juli-film

Tidligere i år ble det kjent at regissør Paul Greengrass skal lage en film om 22. juli-tragedien. Dette har skapt debatt.
Onsdag, 8 november, 2017 - 13:47

I februar skrev Bergens Tidende at regissøren Paul Greengrass hadde planer om å lage en film om 22. juli. Etter å ha lest boken ”En av oss” av Åsne Seierstad, kontaktet Greengrass henne om et mulig samarbeid. 

Seierstad forteller til Bergens Tidende at hvis det er noen som burde lage en film om 22. juli, så er det Greengrass.

- Han er en av verdens mest anerkjente regissører, som har laget filmer om andre tragedier og alvorlige hendelser med stor følsomhet og forståelse, sier hun til Bergens Tidende. 

Viktig å huske


Jens Stoltenberg stiller seg positiv til filmen Foto: Tuva Åserud

Jens Stoltenberg utalte seg om filmen til TV2. 

- Forutsatt at det gjøres på en respektfull måte og at dette lages i samarbeid eller med forståelse fra støttegruppa, så mener jeg det er viktig at det lages denne type filmer, sier han til TV2.

Stoltenberg mener det er viktig å huske denne hendelsen. Han mener også at vi kan lære av 22. juli da vi lever i en tid med terror.

Ikke alle er positive

Vegard Løkken er en av mange som er i mot filmen. Han mener det er alt for tidlig å lage en slik film, og at de bør vente 40-50 år før de lagen en slik film. 

- Dette vil ramme hardt ut over dem som var involvert og de som sto rundt, sier Løkken til VG.

Han har startet en underskriftskampanje som heter “Nei til film om Anders Behring Breivik”. Kampanjen har allerede fått over 10.700 stemmer og har blitt delt 27.000 ganger på Facebook, i følge VG.

Streames til hele verden

Det ble nylig kjent at streamingtjenesten Netflix har kjøpt rettighetene til storfilmen om 22.juli. Denne uken startet innspillingene til den debatterte filmen. Filmen har fått arbeidstittelen “Norway”. 

Emneord: