Mandag viste førsteklassingene ved AHO frem sin første utstilling. FOTO: Helena Cecilie Andersen

AHO-studentenes første utstilling

Mandag viste førsteklassestudentene ved Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo frem sitt første prosjekt som heter "20 koblinger".
Tirsdag, 7 november, 2017 - 12:27

– Alt arbeidet har vært veldig intenst, og det er viktig å være nøyaktig ettersom at vi har hatt en del begrensninger på vekt og størrelse på ting vi kan støpe, forteller Ida Messel, førsteklassestudent på Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo.

Arkitektstudentene har de siste åtte ukene jobbet på et prosjekt som heter “20 koblinger”. Mandag viste de frem det ferdige resultatet, som består av 20 rom laget av grupper på tre studenter.

– Min gruppe fikk i oppgave å lage et rom for et stevnemøte, beskyttet mot flom. 

Messel forklarer at de har bygget forskalinger på skolen og deretter vært utplassert på forskjellige betongbedrifter. Selv var hun utplassert på Weber Leca Lillestrøm. De har hatt åtte uker på seg til å støpe et rom i full skala. Hun legger til at over halvparten av tiden har gått til å finpusse ideen.

Messel forteller at de har vært tre elever per gruppe. Hver enkelt gruppe har en bestemt form for tektonisk kobling som de skal fokusere på. Dette synes hun er positivt fordi hver og en får større ansvar.

– Det mest interessante jeg har lært gjennom prosjektet er å jobbe med forskalinger og mot de kreftene som er i betongen, avslutter Messel.  

I utstillingen kan man også finne et rom for en dialog, i le for vinden, et rom for en leser, i ly for regnet, et rom for en skulptør, som samler snøen m.fl.  

Utstillingen kan sees på Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo frem til Onsdag 9. november. 

 

Emneord: 
Tags: