Dett er ikke første gangen det er blest rundt Meek Mill i media. Forholdet til Nicki Minaj var også mye omtalt. Foto: Wikimedia/Just Entertainment

Rapperen Meek Mill dømt til fengsel

Rapperen Meek Mill ble mandag dømt til to til fire års fengsel for å ha brutt betingelsene for prøveløslatelse.
Onsdag, 8 november, 2017 - 12:24

Anklagene gjelder en sak som snart er et tiår gamle. Mill hadde både brutt sine reiserestriksjoner og feilet på en narkotikatest, og dommeren hadde tydeligvis fått nok av Mills gjentatte lovbrudd. 

- Jeg har prøvd å hjelpe deg siden 2009. Du har praktisk talt holdt meg for narr, skal Brinkley ha sagt i retten ifølge nyhetsbyrået AP.

Mill prøvde å svare for seg, men dommeren latet til å ikke ha noen særlig tro på den nå 30-år gamle Philadelphia-rapperen.

- Jeg er bare menneskelig, jeg er ikke perfekt. Derfor ber jeg deg om tilgivelse. Jeg har kommet meg lang på vei, men jeg kan virkelig ikke starte på nytt, skal rapperen ha sagt til dommeren ifølge nettstedet.

Personlig agenda

Kun kort tid etter at dommen ble felt, ble det klart at Mill ønsker å anke. Forsvarsadvokaten til Mill, Joe Tacopina, gikk også langt i å antyde at dommeren hadde en personlig sak mot rapperen, ifølge TMZ.

Dommeren skal være fra samme område som Mill, og forsvarsadvokaten henviser til en hendelse under et kammermøte i fjor. Der skal dommeren ha bedt om en shout - out på en av Meeks sanger, noe Meek naturligvis ikke ønsket. Rapperen skal først ha trodd at det hele var en spøk, men dommeren viste seg å være seriøs.

Kjendiser reagerer

Flere kjendiser har reagert på dommen, blant annet komikeren Kevin Hart og rapperen Jay Z. Alle føler med Mill, og flere noen reagerer også på selve dommen og dommerens motiver. Se reaksjonene under.  

Også rapperen T.I, går ut med sin støtte.

Quavo, frontmannen i Atlantatrioen Migos er ute med kritikk av systemet.

Rapperen Russ og Meek har nylig vært i studio sammen, og det var ingen overraskelse da Atlantarapperen støttet Meek Mill via Twitter.