Oslo:

– 75 prosent av innholdet i restavfallet er kastet feil

Andelen som kildesorterer i Oslo øker, men det er fremdeles mye avfall som kommer på avveie.
Fredag, 3 november, 2017 - 17:27

– Kun en fjerdedel av det som kastes i restavfallet hører hjemme der. Enda verre er det at mye av det som havner der, kunne vært spist, sier informasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten, Elin Graah. 

Hun forteller videre at det er viktig at folk ser på avfall som en ressurs istedet for et problem. Sorteringsanleggene i Oslo plukker ut blå og grønne poser som blir gjenvunnet til ny plast, biodiesel og biogass. 

Vil øke oppmerksomheten

Torsdag 2. november inviterte Renovasjonsetaten og Energigjenvinningsetaten til Åpen Dag i Haraldrudsanlegget. Det er et tiltak som arrangeres for å øke oppmerksomheten rundt kildesortering. Her kunne man lære mer om avfall og gjenvinning, samt få en omvisning på et av Oslos sorteringsanlegg for blå og grønne poser.