- Det virker som det er en del folk som hører på The band called Oh, så det skal bli kult å møte dem, sier vokalist Frode Larsen. Foto: Tuva Åserud

The band called Oh med nytt album

I dag slipper det spellemannsnominerte tromsøbandet nytt album, i går åpnet de turneen i Bergen.
Fredag, 3 november, 2017 - 15:36

- Det er en stor dag! Vi har jobbet med dette kjempelenge, og har alltid hatt lyst til å få til Bergen, sier vokalist i The band called Oh, Frode Larsen. 

I 2014 ble bandet nominert til Spellemann i kategorien Urban. Samme året vant de Arctic Talent-stipendet på 400.000 kroner under Varangerfestivalen i Vadsø.

Det nye albumet, Guerilla Gardening, var opprinnelig et bestillingsverk til Varangerfestivalen i fjor. Ett av kriteriene i bestillingen fra festivalen var at det skulle være et konsept. 

- Vi må snu bilen

Albumet bygger på konseptet Guerilla Gardening, som er å plante ting i offentlige byrom uten å spørre om lov.

- Det er skrevet som en slags politisk kommentar, sier Larsen.

- Det føles som at verdens befolkning sitter i en bil som kjører veldig, veldig fort mot en fjellvegg. Vi ser alle den fjellveggen, at den kommer nærmere og nærmere. Vi vet ikke helt når vi kommer til å kræsje, men det er ingen som klarer å ta initiativ til å stoppe den bilen her og snu retningen vår. 


- Det at vi endelig er her er jo dritkult! sier vokalist Frode Larsen. Foto: Tuva Åserud

Veien videre

Bandet fra Tromsø startet turnéen med å spille sin aller første konsert i Bergen. Videre fortsetter turnéen til blant annet Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø.

- Først og fremst ville vi booke The band called Oh fordi de lager god musikk. I tillegg ble vi veldig imponert over Guerilla Gardening, sier arrangementansvarlig ved Hulen, Martin Midtbø Rokkone.

Vokalist Frode Larsen synes det er litt skammelig at de ikke har spilt i Bergen før nå. 

- Det burde ha vært stopp to eller tre på vår første turné for fem år siden, men det er dritkult å endelig være her.