DYRT: Vil du ha fast parkering på Frogner, må du grave dypt i lommeboken. Foto: Louise Krüger

Her koster parkeringsplassen en million kroner

Prisen for en parkeringsplass i et parkeringshus på Frogner er nå på 1 million kroner. I annonsen hvor plassen ble solgt for over en million, beskrives det at den «oppleves som luftig »
Onsdag, 29 november, 2017 - 16:58

I september solgte Brede Delingsby i DNB Eiendom en parkeringsplass for én million kroner, og dermed er prisen på parkeringsplasser hevet betraktelig. Prisen for en god parkeringsplass på Frogner lå tidligere på rundt 800.000 kroner, i følge Aftenposten

Delingsby i DNB Eiendom sier til Aftenposten at han tror standardprisen nå er økt til en million kroner. Med den beliggenheten p-huset har på Frogner, tror han ikke det vil være noe problem å selge liknende plasser til samme pris.

Ofte er parkeringsplassene utstyrt med kameraovervåkning og vektertjeneste, i tillegg til at garasjeporten kan åpnes med en app. 

Stor etterspørsel 

Lars Van Veen bor midt på Frogner, men har aldri kjøpt seg p-plass. Det fulgte med to i sameiet hvor han bor, men han kjenner flere som har vært på jakt etter plasser i det prismessige toppsjiktet:

– Jeg tror prisen sier mye om etterspørselen for eid parkering her på Frogner. Mange av byggene her ble bygget før bil ble allemannseie, og i tillegg tror jeg bilene var betraktelig mindre da enn de er nå. Med tanke på antallet biler per innbygger i bydelen, tror jeg også etterspørselen har økt. 

Tiltak for å redusere bilbruken

Byrådet i Oslo har gjennomført flere parkeringstiltak for å redusere bilbruken i Oslo. Høyere priser og færre gateparkeringsplasser er to av disse tiltakene, i følge Vårt Oslo.  I tillegg blir det ofte innført beboerparkering slik at det blir vanskeligere å parkere for de som ikke bor i nærområdet. 

Van Veen har gjennom sameiet to plasser med egen garasjeplass til rådighet på Frogner. Han tror en romslig parkeringsplass har en helt annen verdi enn de klassisk små garasjeplassene:

– Jeg tror flere og flere vil ha større plasser hvor de ikke trenger å bekymre seg for å parkere. Men om den må oppleves som luftig, er jeg litt usikker på, ler Van Veen.