DØD: Charles Manson gikk bort søndag. FOTO: California Department of Corrections and Rehabilitation

Charles Manson er død

Drapsmannen som stod bak ni barbariske drap døde søndag, 83 år gammel.
Onsdag, 22 november, 2017 - 10:38

Charles Manson døde av naturlige årsaker etter kort tids sykehusopphold. Han ble først dømt til døden i 1971. I ettertid avskaffet California dødsstraff, og straffen ble mildnet til ni livstidsdommer.


OFFER: Sharon Tate ble drept i 1969. FOTO: 20th Century Fox

Mordersekt

Manson ledet den beryktede sekten ”The Manson Family”, som stod bak en serie av mord i 1969. I løpet av sommeren det året drepte de ni personer.

Det mest kjente offeret var skuespilleren Sharon Tate, som bare ble 26 år. Hun var høygravid da hun ble knivdrept i sitt eget hjem med seksten knivstikk. 

Manson utførte ingen av drapene selv, men var hjernen bak alle mordene. Av den grunn ble han dømt for medvirkning til drap. 

Helter Skelter

Manson mente at The Beatles-sangen “Helter Skelter” var en profeti om en rasekrig mellom hvite og svarte. Motivet hans for drapene var å drepe rike, hvite mennesker i håp om at den svarte befolkningen ville få mistanken. 

“The Manson Family” skrev fryktinngytende ord med blod på veggene til drapsofrene sine. “Death to pigs”, “rise” og feilstavede “Healter Skelter” var blant det de skrev. På døra til Sharon Tate skrev de “pig” i store bokstaver i hennes eget blod.

Emneord: