Danseband: Ole Ivars har vunnet spellemann åtte ganger. FOTO: Ole Ivars/ Helge Jørgensen
Spellemann 2017

Danseband-kategorien fjernes

Med kun åtte påmeldinger fjernes danseband-kategorien fra Spellemann i år. Dette skaper reaksjoner i dansebandmiljøet.
Onsdag, 29 november, 2017 - 10:36

– Det har i flere år vært svært få påmeldte i kategorien danseband, i år nede i bare åtte påmeldinger. Styret i Spellemann mente dette var et for lavt tall til at kategorien skulle opprettholdes, all den tid det viser seg at det ikke er et forbigående fenomen, sier styrelder for Spellemann, Marte Thorsby, til Journalen.

Dansebandene reagerer

Dette skaper reaksjoner hos dansebandene. William Kristoffersen, låtskriver og musiker i Ole Ivars, synes det er trist og beklagelig at kategorien fjernes.

– Personlig var jeg en av dem som sto på barrikadene og kjempet for å få en egen klasse i Spellemann på slutten av 80-tallet, sier han til VG

Thorsby er klar over at mange i dansebandmiljøet reagerer og at de ønsker å opprettholde en egen kategori. Hun mener likevell avgjørelsen har blitt møtt med mer forståelse enn frustrasjon.  

Kan fortsatt vinne priser

Selv om kategorien fjernes er det fortsatt mulighet for dansebandene å vinne priser. 

– Juryen som var nedsatt aksepterte lett vår argumentasjon, og to av jurymedlemmene fra danseband er nå blitt jurymedlemmer i Country, hvor så langt sju av de åtte påmeldte utgivelsen har akseptert å bli flyttet over i. Så utgivelsen har absolutt mulighet til å komme høyt i country-kategorien, inkludert å bli nominert og vinne kategorien.