Sør-Korea inviterer til folkefest. Bilde fra Ski-VM 2011 Oslo. Foto: Håkon Stillingen, Flickr Creative Commons
95 dager igjen til OL

Slik blir OL på norsk TV

TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport 1 skal vise OL døgnet rundt i 16 dager.
Mandag, 6 november, 2017 - 13:22

– Vi setter opp sendetidene slik at alle de største øvelsene blir vist på TVNorge. De resterende konkurransene vil gå på Eurosport Norge og Eurosport 1, og Eurosport Player vil også være gratis under OL, forteller Carsten Skjelbred i en pressemelding fra Discovery. 

I 2015 ble det kjent at Discovery har skaffet seg retten til å vise samtlige OL fra 2018-2024 i det europeiske markedet. Det vil si at norske seere må venne seg til å skru på TVNorge eller Eurosport om de skal få med seg vinterens største idrettsbegivenhet. 

Vinter-OL 2018 

- Avholdes i Peyongchang, Sør-Korea.

- 102 gullmedaljer skal deles ut på 16 dager.

- Åpningsermonien er 9. februar.

- Discovery Networks kommer til å ha 135 akkrediterte medarbeidere på plass i Sør-Korea.

- Sendeskjemaet vil bestå av OL-studio, nyhetsinnslag, reportasjer, kveldssendinger og direktesendinger

Avtale med Snapchat

Discovery skal vise OL døgnet rundt på TVNorge, men benytter seg også av andre kanaler for å nå publikum i alle aldre. 

- Vi vil i det hele tatt være til stede på flere plattformer enn tidligere. Vi har for eksempel inngått et partnerskap med Snapchat om formidling av digitalt innhold fra OL. Målet vårt er å engasjere flere unge seere, forklarer Skjelbreid.

Stjernespekket ekspert-team

Discovery har satt sammen et såkalt “A-lag” som skal lede publikum gjennom 16 dager med vinterleker. Kjente fjes som Helene Olafsen, Espen “Shampo” Knutsen, Even Northug, Vibekke Skofterud, Kjetil Andrè Aamot og mange fler utgjør ekspert-teamet i Peyongchang under vinterlekene.

Hjemme i Norge skal komiker Jon Almaas og programleder Anne Rimmen sørge for kveldsunderholdning for norske OL-entusiaster. 

– Discovery har satt sammen et A-lag av folk til OL, og jeg gleder meg veldig til å jobbe med kveldssendingene. Hvis utøverne leverer som vi håper, så blir det en kjempefest, sier Anne Rimmen i pressemeldingen fra Discovery. 

Langrenn til frokost

Det har tidligere blitt arrangert OL i Asia (Nagano 1998) og da var ikke sendetidene særlig gunstige for norsk døgnrytme. Flere har vært bekymret for om de kommer til å sove under de største norske medaljesjansene, på grunn av den store tidsforskjellen. 

Discovery forsikrer alle nordmenn om at dette ikke vil bli et problem, da langrennsløperene vil gå i tidsrommet 06.00- 10.30, skiskytterne vil starte rundt lunsj og hopperne suser avgårde på ettermiddagen. 

– Vi nordmenn er i verdensklasse når det gjelder å se på store idrettsbegivenheter som OL, selv i arbeidstida. Og nå som vi har enda flere skjermer vi kan følge med på, regner jeg med at disse tidspunktene passer godt for det norske TV-publikummet, sier Skjelbreid.